06 / 07 / 2024

Ev almayı düşünenler aman dikkat! Tapuyu dikkatlice incelemeden sakın bunu yapmayın!

Ev almayı düşünenler aman dikkat! Tapuyu dikkatlice incelemeden sakın bunu yapmayın!

Her ailenin en önemli amaçlarından bir tanesi de konut sahibi olmak. Fakat konut satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar yer alıyor. İşte ev almak isteyenleri yakından ilgilendiren o detaylar...



EV ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

Haber Global'de yer alan habere göre, yeni bir konut alırken ilk karar verilmesi gereken husus, oturmak için mi yoksa yatırım için mi alınıyor olduğu. Yine verilen bilgilere göre, söz konusu bu karar evin lokasyon ve değerlenme potansiyeline kadar birçok konunun belirlenmesini sağlar.

Alınacak olan konutun tapusunun ne çeşit bir tapu olduğunu öğrenmekte de yarar vardır. Kat irtifakı mı kat mülkiyeti mi ya da hisseli tapu mu bunun evi satın almadan önce öğrenilmesi gerekiyor.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, söz konusu konutun yasal evraklarının tam olup olmadığının da mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Yine verilen detaylara göre, iskân bilgileri tam bilinmeli ve depreme dayanıklılığı da kontrol edilmeli.

Ev almayı düşünenler aman dikkat! Tapuyu dikkatlice incelemeden sakın bunu yapmayın!

Paylaşılan detaylara göre, sıfır mı 2. el mi bir konut alınacak yine önemli bir diğer husus. Ayrıca sıfır satın almalarda maketten konut alma da söz konusu olabilecek. Böyle bir alım yapıldığında maketi ve maketin çevresi de iyi bir şekilde analiz edilmeli.

Yine verilen bilgilere göre, tapuda ev ile beraber tescil edilen kullanımlar da kontrol edilmeli. Otopark, depo alanı vb. sahip olunacak ilave kullanım alanlarının tapuda tescil edilip edilmediğinin de kontrolü sağlanmalı.

Eğer site içerisinde bir konut alınacaksa ortalama aidat bedelleri, aidatın içinde nelerin dahil olacağının da önden öğrenilmesi gerekiyor.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, satın alınan konutun, brüt ve net metrekareleri arasında fark olup olmadığının da iyi analiz edilmesi gerekiyor. Ayrıca aatış brütü, daire brütü, daire net alanı gibi farklı alan tanımlamaların da iyi yapılması gerekiyor.


Geri Dön