28 / 04 / 2024

Ev almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar artacak mı?

Ev almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar artacak mı?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi ve konut kredisi peşinat oranının yüzde 10'a indirilmesi konuta olan talebi artırdı. Peki bundan sonraki süreçte konut fiyatları ne olacak? Konut fiyatları artacak mı? İşte tüm merak edilenler...



Sekiz aydır bankaların konut kredisi faiz oranlarında çeşitli fırsatlar sunması konut kredisine olan talebi artırmıştı. Konut kredisi peşinat oranının yüzde 10'a düşürülmesiyle artan konut talepleri sonrasında uzmanlar, konut almak için doğru zaman olduğunu açıklamıştı. 

Konut kredisi faizlerinin yüzde 1'in altına düşürülmesi, faizlerin bu şekilde son yılların en düşük seviyesinde seyretmesi de konuta olan talebin daha çok artmasına neden oldu. 

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte, konut fiyatları hem sıfır evlerde hem de ikinci el konutlarda artış gösterdi. 

Ev almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar artacak mı?

İkinci el konutta fiyat artışı daha fazla

Konuta olan talebin hızla artması konut fiyatlarının da yükselmesine sebep olurken, ikinci el konutların fiyatlarında aylık bazda sıfır konutlara göre daha çok artış yaşandı.

Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatlarında yaşanan artışın koronavirüs dolayısıyla talep yaşanacak kısa süreli azalma ile durması ve ilerleyen zamanlarda da yeniden birikmiş talebin ortaya çıkması ile daha çok artması öngörülüyor.

2020 Mart ayında yeni konut fiyatlarında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 5.15 oranında artış gerçekleşti. Fiyatlar, geçen aya göre ise yüzde 0,62 oranında arttı. Konut fiyatlarındaki artışın koronavirüs sonrasında da süreceği tahmin ediliyor. 

Konut fiyatları ne oldu? 10 soruda tüm detaylarıyla!

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ev fiyatlarını artırdı mı? 

Corona sonrası konut fiyatları ne olacak?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön