28 / 04 / 2024

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları düşecek mi? 

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları düşecek mi? 

Yaptığı açıklamada konut satışlarındaki durağanlığın fiyatlarda düşme beklentisine sebep olduğunu söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, artan maliyetler sebebiyle fiyatlarda bir düşme yaşanmayacağını söyledi.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarındaki durağanlığın fiyatlarda düşme beklentisine sebep olduğunu söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, artan maliyetler sebebiyle fiyatlarda bir düşme yaşanmayacağını söyledi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre enflasyon artışına bağlı şekilde arsa, inşaat malzemeleri ve işçilik gibi maliyetlerin de yükseldiğine değinen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, yeni konut üretiminin yavaşlaması nedeniyle ikinci el konutların değerinin de azalmadığını söyledi.

Açıklamasında yüzde 35'lik banka faizinin nakit parası olanlar için cazip görünse de son bir iki sene içinde konuta yatırım yapanların kazançlarını üçe dörde katladığına değinen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, “Emlak yatırımcıları kazanmayı sürdürüyor. Konut üretimi azaldı, maliyetler ise oldukça arttı. Bu sebeplerle mevcut konutların değeri de azalmadı. Konut satışlarında satışlarında genel bir durağanlık söz konusu oldu; kiralık evlere talep de çok arttı. Gayrimenkule yatırım yapanlar altın ve döviz gibi yatırım araçlarına göre daha çok kazandı, üstelik risk se risk almadı. 2024 yılının Mart ayındaki yerel seçimler sektörü de etkileyecek. Şu anda baskılanmış olan döviz kurları seçimden sonra farklı bir seyir izleyebilir. Bu sebeple yatırımcılar konut fiyatlarının düşmesini beklememeli; imkanı olanlar hemen harekete geçmeli” dedi.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları düşecek mi? 


KONUT TALEBİ SÜRECEK

Yaptığı açıklamada İzmir'in ulaşım olanakları, iklimi, turizm merkezlerine olan yakınlığı ve insanının yapısı gibi sebeplerle talep gören bir şehir olduğunu ve nitelikli göç almayı sürdüreceğini kaydeden FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, “FCTU olarak yaklaşık bin metrekarelik bir alanda 70 gayrimenkul danışmanı ve 130'a yakın da tesis yönetimi personeli olacak şekilde; yaklaşık olarak 200 kişilik deneyimli bir ekiple  İzmir  ve Ege'de hizmetlerimize devam ediyoruz. Gayrimenkul sektörünün kendi içerisinde pek çok hizmet alanı bulunuyor. Bunun için farklı alanlarda uzmanlaşmış ekiplerimizle beraber çalışmalar yapıyoruz. Gayrimenkul satış ve kiralamaları, profesyonel bina yönetimi ve İzmir’de önemli bir ihtiyaç olan mülk yönetimi konusunda da iddialıyız” dedi.

MÜLK YÖNETİMİNDE PROFESYONEL BİR EKİP

Sektörde senelerdir elde etmiş oldukları referanslar ve güven duygusuyla beraber İzmir'in önemli ailelerinin mülk yönetimlerini yaptıklarına değinen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay şöyle konuştu: “Mülk yönetimi İzmir’de profesyonel anlamda pek de uygulanmıyor. Ama aslında bu konut çok önemli bir konu. Bugüne kadar  bir ailenin çoklu tapularını, kiralık iş yeri, konut, arsa gibi gayrimenkullerini avukatlar takip ediyordu. Oysa, bu yalnızca hukuksal bir süreç değil. Taşınmazların kiralanması, bakımı, tadilatı, vergileri, abonelikleri, kiracı bulunması veya tahliyesi, satın alımı, aidatları aslında emlak profesyonellerinin işi. Bu işin asıl sahibi gayrimenkul firmaları olmalı.”

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Meram Belediyesi'nden 8 taksitle KDV'den muaf arsa!


Geri Dön