05 / 05 / 2024

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut piyasası için seçim fırsatçılığı uyarısı geldi!

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut piyasası için seçim fırsatçılığı uyarısı geldi!

Konut satışları son dönemlerde gerilerken evlerini satmak isteyen mülk sahipleri de seçim öncesi yeni bir yöntem buldu. İşte konu ile ilgili detaylar...



Milliyet'te yer alan habere göre, yaptığı açıklamada mal sahibinin bir yeri satıyor olmasının bir ‘fırsatçılık’ olduğunu ifade etmediğini söyleyen Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Mal sahibi unvanı simi altında ilan verilenlerden bazısı ne yazık ki o mal sahiplerinin ismine bile olmayan yerler ve yetkisiz çalışan aracıların ilanları bile olabiliyor." dedi.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut piyasası için seçim fırsatçılığı uyarısı geldi!

KONUT ALIRKEN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Özelmacıklı açıklamasında eğer bir bölgede gayrimenkul alınacaksa bazı satılık alternatifleri gezmek, bunlarla kıyaslama yapmak, bu konutlar alınacağı zaman binanın yaşı, gerçek metrekaresi, taşınmazın nitelikleri ve özelliklerini doğru kıyaslamak çok önemli olduğunu söyledi.

KONUT ALACAKLARA ÖNEMLİ UYARI!

Yetki belgeli emlak işletmelerinden ücretsiz danışmanlık almanın da mümkün olduğunu söyleyen Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Emlak işletmeleri bölgeyi daha nitelikli biliyorlar. Biz de konut alıcılarını bu vesile ile uyaralım. Gayrimenkul tercihi kısa zamana sıkıştırılacak tercihler değildir. Barınma da olsa, kira getirisi için bile alınacak olsa gayrimenkulde çok sayıda risk faktörü olabilir." dedi.

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 


Geri Dön