Kira

Ev almayı düşünenler için çok önemli uyarı: Nakit parayı masaya koyarak ciddi iskontolar yakalayabilirsiniz!

Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev almayı düşünen ve nakit parası olan kişilerin parayı masaya koyarak alacakları konutlarda ciddi iskontolar yakalayabileceğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 37,3 oranında arttı ve 140 bin 919 şeklinde oldu.

Açıklanan rakamlara göre konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler sırasıyla 21 bin 314 ile İstanbul, 13 bin 205 ile Ankara ve 7 bin 612 ile İzmir olurken, en az olduğu şehirler ise yine sırasıyla 74 ile Hakkari, 82 ile Ardahan ve 106 ile Bayburt oldu.

Konut satışlarındaki artış sektörü umutlandırırken, Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı https://x.com/akselmelkonyan üzerinden çok önemli bir paylaşım yaptı.

Aksel Melkonyan yaptığı paylaşımda ev almayı düşünen ve nakit parası olan kişilerin parayı masaya koyarak alacakları konutlarda ciddi iskontolar yakalayabileceğini belirtti.



Aksel Melkonyan'ın paylaşımı şu şekilde:

Ev almayı düşünen ve nakit parası olan kişiler parayı masaya koyarak alacakları konutlarda ciddi iskontolar yakalayabilirler.

Faizlerin düşmesi ile ev sahipleri bırakın satacakları konutlarda indirim yapmayı burunlarından kıl aldırmayacaktır.

Konut kredi oranlarının yüksek olmasına rağmen %100 nakit almak yerine belli bir miktar kredi kullanmak ve kalan nakit ile mevduat ile paranızı nemalandırmak başka bir mantık olabilir.

Daha sonra bu kredi oranlarını aşağı yönlü belli bir miktar ceza ödeyerek revize edebilirsiniz.(Krediyi kullanırken revize hakkı var mı yok mu sorgulamamız gerek).


Şişli'de rezidansta 8 bin TL'ye oturan kiracı, aynı binadaki evinden 3 bin dolar kira alıyor! 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte 3 soruda kira artış oranı Ekim 2024! 

Türklerin yurt dışından gayrimenkul alımı, 2024'ün ilk 8 ayında 1 milyar 377 milyon dolar oldu!