16 / 05 / 2024

Ev arayanlara büyük şok! Kiralık ev fiyatları 6 kat yükseldi! 

Ev arayanlara büyük şok! Kiralık ev fiyatları 6 kat yükseldi! 

Kiralık ev bulamama sorunu her geçen gün yeniden gündem oluyor. Kira bedelleri resmen uçtu. İşte ayrıntılar....



Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; Kadıköy Yeldeğirmeni Mahalle Muhtarı Sultan Aksu, oturduğu kiralık evinden çıkarılacak ve bu nedenle yeni bir ev arayışında. 

Yasal olarak muhtarlık yaptığı mahallede oturma zorunluluğu  olan Aksu, mahallede uygun konut bulup bulamayacağının meçhul olduğunu belirtti.

Ev arayanlara büyük şok! Kiralık ev fiyatları 6 kat yükseldi! 

Baktığı bir evin 23 bin TL'ye kriaya verildiğine, kendisinin bu fiyatları ödeme imkanı olmadığına dikkat çeken Aksu, konuyla ilgili "İnsanlar depremde öleceklerini, riskli mahallede yaşadıklarını bile bile bu evlere korkunç kiralar vererek oturuyorlar. Ev bulamazsam caddeye inip çadır kuracağım artık herhalde" ifadelerini kullandı. 

Deprem analizi yapılan binalardan bir tanesinin kendi oturduğu yer olduğuna vurgu yapan Aksu, binanın çok riskli çıktığını belirterek o günden sonra ev bakmaya başladığını aktardı.

Ev arayanlara büyük şok! Kiralık ev fiyatları 6 kat yükseldi! 

"Bugün hiç kiralık ev yok mahallede mesela. Geçtiğimiz haziran ayında da ev sahibim aradı ve evi sattığını söyledi" diyen Aksu, ev sahibinin mahallenin piyasasını bildiğini, kirayı yükseltmek gerektiğini söylediğini dile getirdi. Kendisinin bu duruma itiraz ettiğini vurgulayan Aksu, "Mevcut sözleşmeyle aynı kirayı ödeyeceğimi beyan ettim ve öyle ödemeye devam ediyorum Her gün ev arıyorum bulamazsam çadır kuracağım. Başka alternatifim yok ne yapacam?" şeklinde konuştu. 

Konut arayan bir başka vatandaş da Barış Kuş oldu. Barış Kuş, konu ile ilgili açıklamasına "İstanbul'a tiyatro eğitimi almaya geldim. Oda kiraladım 2 bin liraya. Bir sene dolmadan 3 bin lira oldu." ifadelerini kullanarak başladı. 

Kuş, kirayı ödeyemeceğini söylediğinde ev sahibinin 3 bin 500 TL'ye başka biriyle anlaştığına ve kendisinin evsiz kaldığına dikkat çekti. 

Ev arayanlara büyük şok! Kiralık ev fiyatları 6 kat yükseldi! 

Şu anda asgari ücretle çalıştığının altını çizen Barış Kuş, "İstanbul'un herhangi bir yerinde oda kiraları bile 5 bin liradan başlıyor. Herhangi bir öğrenci, çalışan bunu nasıl verecek?" diye konuştu. 

KİRALAR 6 KATINA ÇIKTI 

Emlakçı Salih Çepnioğlu da kira fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kira bedellerinin altı kat arttığına dikkat çeken Çepnioğlu, açıklamasında "1+1 evler 8 bin, 2+1 konut 10 bin, 12 bin daha da yukarı çıkabiliyor, değişiyor. Airbnb'ler (kısa süreli konut kiralama) de, yabancılara verilen evler de kiraları bayağı bir çıkardı. Bir sene önce 2 bin 500 liraya verdiğimiz konut bugün 15 bin TL" ifadelerini kullandı.

Memur Ocak zammı peş peşe açıklandı! Rakamları görenin gözleri fal taşı gibi açıldı! Şimdi zamlı maaşlara bakın!

Altında resmen Ocak 2023 depremi! Bu rakamları gören zevkten dört köşe oldu! Hemen 8 Ocak 2023 altın fiyatlarına bakın

Dolarda bu rakam ilk kez geldi! Peş peşe duyurdular! 1 doları bile olan buz kesecek!


Geri Dön