22 / 12 / 2024

Ev devir işlemleri kaç gün sürer?

Ev devir işlemleri kaç gün sürer?

Ev alacak kişiler, önceki sahipleri ile irtibat halinde olup süreci takip etmelidir. Bu durumda alıcılar devir sürecinin nasıl işlediğini merak etmektedir. İşte sorulan Ev devir işlemleri kaç gün sürer? sorusunun yanıtı!



EV DEVİR İŞLEMLERİ KAÇ GÜN SÜRER?

Ev satışı doğru işlemler ile tamamlandığında kısa bir süre içinde sonuç alınan işlemlerden biridir. Gerekli evraklar ile alınan randevu saatinde randevu yerinde bulunarak bu işlemler tamamlanabilir. Ev satış işlemleri uzun ve insanı yıpratan işlemlermiş gibi görünen bu süreç olarak akıllara yer etmiştir. Aslında tam tersine kısa bir zaman dilimi içinde tamamlanabilir.

Tapuya gidilmeden önce netleştirilmesi gereken hususlar netleştirildiğinde süreç olağan seyrinde ilerleyecektir. Ev satış süreci bir bakıma belgelerin toplanma hızı ile ilgili bir durumdur. Gerekli belgeler doğru bir şekilde ne kadar hızlı hazır olursa tapu müdürlüğünden de bir o kadar hızlı randevu alınabilir.

Randevu aşaması süreci de tapu müdürlüğünün doluluk oranına göre değişiklik gösterir bu nedene göre belirlenir. Tapu müdürlüğü erken bir tarihe randevu verebileceği gibi daha geç bir tarihe de randevu verebilir. Verilen tarih gününde ise başvuru yapılarak sürecin sonuçlanması beklenir. Süreç genellikle ya gün içerisinde ya da 1-2 gün içinde netleşmektedir. Eksik veya hatalı belgenin çıkması durumunda da hata düzelene kadar süreç ileriki tarihe atılır.

EV SATIŞI İÇİN İSTENEN BELGELER NELERDİR?

Ev satışında en önemli hususlardan biri istenen belgelerdir. İşlemler gerçekleştirilmeden önce alıcının ve satıcının hazır bir şekilde bulundurması gereken bazı gerekli belgeler vardır. Hazırlanan belgeler ile tapu müdürlüğüne başvurarak ev alışverişini eksiksiz ve kesintisiz olacak şekilde tamamlamanız mümkündür. Ev satış için gerekli evraklar hem alıcıdan hem de satıcıdan istenir. Bu belgelerde şunlardır:

SATICIDAN İSTENEN BELGELER NELERDİR?

  • Tapunun aslı veya fotokopisi gerekmektedir,
  • Nüfus cüzdanı aslı veya fotokopisi gerekmektedir,
  • Emlak beyan değerini gösteren belge yani Raiç belgesi,
  • Vekil tahsil edilecekse noter onaylı vekaletnamenin aslı
  • Belediyeden alınan vergi borcu yoktur ibaresi
  • Zorunlu deprem sigortası poliçesi istenmektedir.

ALICIDAN İSTENEN BELGELER NELERDİR?

  • Nüfus cüzdanı aslı veyahut fotokopisi gerekmektedir,
  • Vekil tayin edilecekse noter onaylı vekaletnamenin aslı gerekmektedir.

Evi üstüne almak için ne yapmalı?

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı?

Emekli olan kişi sigortalı çalışabilir mi?


Geri Dön