04 / 05 / 2024

Ev fiyatları artıyor! Konut sahipliği oranı düşüyor mu?

Ev fiyatları artıyor! Konut sahipliği oranı düşüyor mu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Emre Alkin bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve konut satışlarını kaleme aldı. İşte Emre Alkin'in o yazısı...



Emre Alkin, vatandaşların ve yatırımcıların konuta yönelmesiyle yalnızca konutların değil imar izni olan arazilerinde hızla prim yaptığına dikkat çekti. 

"Türkiye'den sonra sıralamada ilk 5'te yer alan Avustralya Yeni Zelanda bir zamanlar düşük faiz sebebiyle Japon Kadınlarının "carry trade" amaçlı yatırım mecrası olmuştu" ifadelerini kullanan Alkin, oradaki gayrimenkul ve konut yükselişinin sürdüğüne, Çekya ve Slovakya'nın da cazibe merkezi olduğuna vurgu yaptı. 

Ev fiyatları artıyor! Konut sahipliği oranı düşüyor mu?

Geçtiğimiz senenin ilk çeyreğinde ev fiyatlarında yaşanan yükselişlerde 2'nci sıraya yerleşen Amerika Birleşik Devletlerinin 7. sırada olduğunu aktaran Alkin, "Hemen ardından gelen Güney Kore ile beraber yüzde 10'un üzerinde konut fiyat yükselişi gerçekleştirmişler. İlk 10 Ülkenin bulunduğu listede Jersey adasının 9. sırada olması normal, fakat bir başka Doğu Avrupa Ülkesi olan Estonya'nın listeye girmiş olması dikkat çekici" şeklinde konuştu. 


Geri Dön