Kent Haberleri

Ev hanımları ne zaman emeklilik desteği alacak? 2023 emeklilik desteği başvuruları zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev hanımlarına emeklilik desteği konusunda sevindirici bir açıklamada bulundu. Peki, Ev hanımları ne zaman emeklilik desteği alacak? 2023 emeklilik desteği başvuruları zaman başlayacak? İşte detaylar...Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımlarına emeklilik desteği konusunda sevindirici bir açıklama yaptı

Ak Parti Seçim beyannamesi ile açıklanan yeni emeklilik sistemini duyan vatandaşları heyecenlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımlarına emeklilik desteği konusunda sevindirici bir açıklama yaptı. Ev hanımlarının çocuk sayısına göre emeklilik yaşının geriye çekileceğinin müjdeleyen cumhurbaşkanının açıklamasından sonra konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu.

Bütçe çalışmalarının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sürdürüleceği açıklanan emeklilik reformunun detayları merak ediliyor. Peki, Ev hanımları ne zaman emeklilik desteği alacak? 2023 emeklilik desteği başvuruları zaman başlayacak? İşte detaylar...

Sabah'ta yer alan detaylara göre, Ak Parti Seçim beyannamesi ile açıklanan yeni emeklilik sistemini duyan vatandaşları heyecenlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımlarına emeklilik desteği konusunda sevindirici bir açıklama yaptı. Ev hanımlarının çocuk sayısına göre emeklilik yaşının geriye çekileceğinin müjdeleyen cumhurbaşkanının açıklamasından sonra konuya ilişkin detaylar merakla araştırılıyor.

Ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devletin karşılayacağı emeklilik desteği açıklaması sonrası detaylar merak konusu oldu.

EMEKLİLİK YAŞI ESNEYECEK!

AK Parti Seçim Beyannamesine ilişkin kritik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında; ev hanımlarına emeklilik desteği ve yeni evlenen çiftlere teşvik sağlanacağını duyurmuştu. Açıklanan program çerçevesinde ev hanımlarına emeklilik güvencesi sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak gördüğini ifade ederek "Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacaklarını belirtti. Erdoğan, emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esneteceklerini kaydetti.

Ev hanımlarına emeklilik şartlarına ilişkin detaylar henüz açıklık kazanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Ev hanımlarına yönelik planlarımız var. Ev hanımlarının sigortalılığı konusunda atacağımız adımlar olacak. Emeklilik primlerinin bir kısmını biz ödeyeceğiz. Aile bizim kutsalımız. Anayasal değişiklik yapacak kadar sahip çıkıyoruz." sözleriyle ev hanımlarına emeklilik desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında;

• Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak,

• Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,

• Yeni evlilikler teşvik edilecektir.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Et fiyatları düşecek mi?

TMO'da 5 kg pirinç 105 TL, 5 kg ayçiçek yağı 135 TL! TMO yeni ay fiyatlarını açıkladı! 

Tüp fiyatlarında ilkbahar rüzgarı! Mayıs ayı fiyat listeleri peş peşe güncellendi!