12 / 05 / 2024

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Primin üçte birini devlet karşılanacak! 

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Primin üçte birini devlet karşılanacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi'yle ev hanımlarına emeklilik müjdesini verdi. Peki, kimler emeklilik fırsatı elde edecek? İşte detaylar...



Hürriyet'te yer alan detaylara göre, ev hanımlarına emeklilik planının detayları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi'yle açıkladığı ev hanımlarına emeklilik şartları gündemde sorgulanırken, bir açıklama da Bakan Nebati'den geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini devletin karşılayacağını söyledi. 

Çalışmayan ev hanımlarına sigorta prim desteği koşulları, gündemde yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ev hanımlarının emekliliğinde sigorta priminin bir kısmının ödeyerek destek vereceğiz." diye kaydetti. 

Milyonlarca vatandaşları ilgilendiren açıklamadan sonra ev hanımlarına emeklilik şartlarının neler olacağı gündeme geldi. 

Öte yandan konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yıpranma hakkı da vererek, ev hanımlarının daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız." diye kaydetti.

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Primin üçte birini devlet karşılanacak! 

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK MÜJDESİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla Aile ve Gençlik Bankası kuracağını bildirdi. Bu kapsamda ilk müjdeyi de ev hanımlarına verdi.

Ev hanımlarına emeklilik hakkında konuşan Nebati, "Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız. Yıpranma hakkı da vererek, ev hanımlarının daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız" diye belirtti.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT Haber'de yaptığı açıklamada, "Ev hanımlarının emekliliğinde sigorta priminin bir kısmının ödeyerek destek vereceğiz." diye ifade etti. Konuyla ilgili detaylar geldiği zaman haberlerimiz güncellenecektir.

Borsa ve dolar ne olacak? Rakamlar tek tek verildi! Yatırımcılar aman bunları gözden kaçırmayın!

Bu 33 ilde yaşayanlar için son dakika müjdesi geldi! Mayıs 2023 paraları hesaplara tek tek yatırıldı, mutlaka alın!


Geri Dön