28 / 04 / 2024

Ev hanımlarına emeklilik başvuruları 2023 başladı mı, şartları neler?

Ev hanımlarına emeklilik başvuruları 2023 başladı mı, şartları neler?

Milyonlarca ev hanımı emekli hayalini kuruyor. Peki, Ev hanımlarına emeklilik başvuruları 2023 başladı mı, şartları neler? İşte son dakika gelişmeleri...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mayıs ayındaki seçim döneminde, ev hanımlarına emeklilik hakkıyla ilgili düzenleme yapacakları ilan etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra ev hanımları ve yakınları, "Ev hanımlarına emeklilik başvuruları 2023 başladı mı, ne zaman başlayacak, şartları neler?" sorularına yanıt arıyor. 

Konu ile ilgili son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik hakkıyla alakalı yeni açıklama yaptı.

BAKAN IŞIKHAN'DAN EV HANIMLARINA EMEKLİLİK İMKANI AÇIKLAMASI

Bakan Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik hakkının getirilmesine dair çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. bakan Işıkhan "Bu da Cumhurbaşkanımızın mayıs ayındaki seçim dönemimizde önemli müjdeleri arasındaydı. İnşallah 5 senelik dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız" dedi. Bakan Işıkhan, isteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletin ödeyeceğini söyledi.

Ev hanımlarına emeklilik başvuruları 2023 başladı mı, şartları neler?

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK HAKKI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, ev hanımlarına emeklilik hakkının detayları, ne zaman yasalaşacağı, emekli olmayı bekleyen ev hanımları tarafından merakla takip ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İnşallah 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız." ifadelerinde bulundu.

Buna göre; Ev hanımlarına emeklilik hakkı, yapılacak 5 senelik çalışma kapsamı sonrasında belli olacak.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK KOŞULLARI NELER?

Ev hanımlarına emeklilik şartları henüz belli olmadı.

Konu hakkında açıklamalar geldiği zaman haberlerimiz güncellenecek.

Ev hanımlarına emeklilik başvuruları 2023 başladı mı, şartları neler?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

2016 yılından bu yana olan dönem incelendiğinde emekli aylıklarıyla ilgili düzenlemeler öncelikle alt sınır aylığının yükseltilmesi şeklinde oldu. Ocak 2019 yılında yapılan düzenleme ile kök aylıkları 1000 TL'nin altında kalanların aylıkları 1000 liraya tamamlandı. 

Bu alt sınır daha sonra art arda artırıldı. 2020 yılı mart ayında 1.500 liraya, 2022 ocak ayında 2.500 liraya, 2022 temmuz ayında 3.500 liraya, 2023 ocak ayında 5.500 liraya mart ayında da 7.500 liraya yükseltildi.

Şu an hala en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak hesaplara aktarılıyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir 5 taksitle imarlı arsalar satacak!

5. Levent Korupark'ta yüzde 40 peşin 18 ay vade sıfır faiz fırsatı!

O ildeki 15 adet arsa 700 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu! Arsa alacaklara fırsat! 


Geri Dön