28 / 04 / 2024

3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı?

3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı?

Milyonlarca ev hanımı emeklilik yasasının çıkması için gün sayıyor. Devlet destekli olacak olan ev hanımına emeklilik şartının detayları merak ediliyor. Peki, 3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? 



Ev hanımlarına emeklilik fırsatı geldi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi'nde müjdesini verdiği ev hanımlarına emeklilik koşulları devletin ödemesiyle 3'te 1'lik prim desteği alarak emeklilik hakkı kazanmalarını içeriyor. 

Ev hanımları bu gelişmelerin ardından "3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı?" sorularına yanıt arıyor. 

Ev hanımlarına emeklilik başvurusu koşulları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev hanımlarının emeklilik hakkını kazanabilmek için hangi kriterlerin geçerli olabileceği henüz netlik kazanmadı. 

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açıklamalarına göre, çocuk sayısı, engelli çocuğunun varlığı gibi faktörler, emeklilik haklarının belirlenmesini etkileyecek. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğrencilere teknoloji desteği detaylarını açıklamasının ardından ev hanımlarının emeklilik düzenlemesi konusundaki beklentiler arttı. Işıkhan, "5 senelik dönem içinde ev hanımlarına yönelik bu iyileştirmeyi yapacağız." sözleriyle konuyu gündeme getirmişti. 

3 te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı?

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK FIRSATI

Bakan Işıkhan, bir televizyon programında gündemi değerlendirdi ve ev hanımlarına emeklilik düzenlemesine ilişkin bilgi verdi. Takvimi'n haberine göre, Bakan Işıkhan, "İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında devletin yüzde 25 prim desteği sağlayacağını ve bu desteğin, ev hanımlarının yaşadığı zorlukları azaltabileceğine ve en azından emeklilik hakkına sahip olmalarını sağlayacağını söyledi.

Ev hanımlarının bu düzenlemeyi dört gözle beklediğini bildiklerini söyleyen Işıkhan, Cumhurbaşkanının ilerleyen zamanlarda bu müjdeyi açıklayacağını söyledi.  "Biz de çalışmalara başladık" diyen Bakan Işıkhan, "Emeklilik hakkını kazanmak için çocuk sayısı ve engelli çocuk durumu gibi faktörler göz önüne alınabilir." şeklinde konuştu.

3 te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı?

EV HANIMI EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

Ev hanımlarının emeklilik için gereken koşullar henüz kesin olarak belli olmadı. Ancak, Bakan Işıkhan'ın açıklamalarına göre, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında yüzde 25 prim desteği sağlanacak ve bu destek ev hanımlarının emeklilik haklarına kavuşmalarına fayda sağlayacak.
Milli Emlak Kayseri'de ticaret imarlı arsa satacak! Taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

Buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi! Çok nadir görülen bir durum...

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 


Geri Dön