27 / 04 / 2024

Ev hanımlarına emeklilik şartlarında son durum ne? Emeklilik hakkı ne zaman başlayacak? 

Ev hanımlarına emeklilik şartlarında son durum ne? Emeklilik hakkı ne zaman başlayacak? 

Ev hanımlarının emeklilik şartlarına ilişkin gelişmeler merakla bekleniyordu ve sonunda Bakan Vedat Işıkhan'ın konuyla ilgili açıklamaları geldi. Ev hanımlarına yönelik emeklilik düzenlemesi gündemde yerini aldı ve milyonlarca ev hanımı bu konu hakkında gelecek açıklamayı merakla bekliyordu.



Ev hanımlarının emeklilik hakları ve şartları hakkındaki son gelişmeler hakkında önemli açıklamalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı. Bakan Işıkhan'ın yaptığı açıklamalara göre, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında önemli bir değişiklik planlanmaktadır. Bakan Işıkhan, ev hanımlarının emeklilik haklarını güçlendirmek amacıyla devletin prim desteği sağlayacağını belirtti. Bu desteğin detaylarına ilişkin olarak Işıkhan, "İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'te 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek" açıklamasını yaptı.

Bakan Işıkhan’dan ev hanımlarına emeklilik açıklaması 

Daha önce emeklilik yaşının kadınların çocuk sayılarına göre değişebileceği daha önce açıklanmıştı. Bakan Vedat Işıkhan, ev hanımları için geliştirilen emeklilik projesi hakkında şu bilgileri verdi: "Bu çalışmaları başlattık ve önümüzdeki 5 yıl içinde hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında devlet, prim desteğinin 3'te 1'ini karşılayacak."

 Ev hanımlarına emeklilik şartlarında son durum ne? Emeklilik hakkı ne zaman başlayacak? 

Ev hanımlarına emeklilik hakkı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelerle müjdeyi duyurdu: "Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarının emeklilik haklarına yönelik önemli bir adım atıyoruz. Emekli olmayı isteyen ev hanımlarının primlerinin yüzde otuzunu biz üstleneceğiz. Ayrıca, yıpranma hakkı da sunarak ev hanımlarının daha kısa sürede emekli olmalarını desteklemeyi hedefliyoruz."

Ev hanımlarına emeklilik ne zaman başlayacak, şartlar neler?

Ev hanımlarının emeklilik hakkının yasalaşma zamanı, ev kadınları tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuda umut veren açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "İnşallah 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız." dedi.

Bu açıklamaya göre, ev hanımlarının emeklilik hakkı için yeni bir düzenleme planlanmış durumda. Ancak net tarih ve detaylar, 5 yıllık bir çalışma dönemi sonrasında netleşecek gibi görünüyor. Ev hanımlarının emeklilik hakkının ne zaman yürürlüğe gireceği ve hangi şartlara tabi olacağı, bu süreç içerisinde şekillenecek.

Ev hanımlarına müjde! Emeklilikte ayrıntılar resmen belli oldu! Üçte birini devlet ödeyecek

Ev hanımları nasıl ve ne zaman emekli olacak? Bakan yanıtladı

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön