13 / 05 / 2024

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.



TEMMUZ'UN İLK HAFTASI YASALAŞACAK

Sabah Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, Öncelikli olarak gelecek ilk torba yasa Temmuz'un ilk haftasında yasalaşacak. Bu ilk torba özellikle emeklilerin ve memurların ek maaş artışlarına dair düzenlemeler içerecek. 

Daha geniş kapsamlı 2'nci bir torba yasa ise bu düzenlemeden sonra gündeme gelecek. Memurların 3600 ek gösterge artışından SSK ve Bağ-Kur prim eşitlenmesine, evlilik kredisinden taşeron kadrosuna kadar pek çok konunun da bu ikinci torba yasada bulunacağı öngörülüyor. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması da yer alacak.

İkinci torbada bulunacak önemli konulardan birisi de ev kadınlarının sosyal güvenceye kavuşturularak erken emeklilik hakkı elde etme konusu ile ilgili olacak. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıyla beraber bu sistem de devreye girmiş olacak.

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

KADEMELİ YAŞ İNDİRİMİ

Aile Koruma Kalkanı Paketi doğrultusunda ev kadınları hem sosyal güvenceye kavuşacak hem de yıpranma hakkı benzeri bir uygulama ile erken emeklik frsatını elde edecek. Bu arada SSK ile Bağ-Kur primlerinin eşitlenmesi de erken emeklilik imkanı getirecek.

Aile Koruma Kalkanı kapsamında gündeme gelecek olan sistem 4 faktörle sürdürülecek. İlk bölümde hiç sigortası olmayan, veya bu güne kadar çalışma imkanı bulamamış ev hanımlarının sosyal güvencesi ve emekliliği sağlanacak.

İkinci basamakta ise anneler açısından çocuk sayısına göre erken emeklilik fırsatları devreye alınacak. 3'üncü adımda da çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi ile hem yaş koşulu hem de prim desteği ile erken emeklilik sağlanacak. Son adım ise doğum borçlanması ile ilgili olacak.

Sigortadan önce dünyaya gelen çocuklar için de doğum borçlanması yapılarak prim kazanma ile ilgili de çalışma başlatılacak.

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Bedelli Askerlik ücreti zamlandı mı? Temmuz 2023 Bedelli Askerlik ödemesi ne kadar oldu?


Geri Dön