26 / 06 / 2024

Ev kadınlarına erken emeklilik mi geliyor?

Ev kadınlarına erken emeklilik mi geliyor?

Bayramdan sonra Meclis’te görüşülmesi düşünülen konuların başında ev kadınlarının erken emekliliği yer alıyor. Bu kapsamda yapılacak olan görüşmede ev kadınları, emeklilik için başvurduğunda sigorta primlerinin 3'te birini devletin ödeyeceği kaydedildi.



Bayram tatili sonrası Meclis'i yoğun bir gündem beklemekte. Meclis'in önüne gelecek düzenlemelerin içinde sosyal hayatı yakından ilgilendiren birçok başlık bulunacak. Bunların en başında ev kadınlarının erken emekliliği gelmekte.

Bayramdan sonra TBMM'de yoğun bir mesaiye başlanacak ve bu yeni düzenleme ile ev kadınlarının sosyal güvenceye sahip olmaları ve emekliliklerinin desteklenmesiamaçlanıyor. Yapılacak olan bu düzenleme doğrultusunda isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'i devlet tarafından karşılanacak. Mevcut asgari ücret üzerinden hesaplandığında, en düşük isteğe bağlı sigorta primi 6 bin 400 lira 80 kuruş iken, bu düzenleme ile devlet 2 bin 133 lira 60 kuruş destek verecek. Böylece, ev kadınları ayda 4 bin 267 lira 20 kuruş ödeyerek emekli olabilecekler.

Ayrıca, emeklilik yaşının kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesi konusu da gündemde. Burada bazı mesleklerde uygulanan yıpranma payı modelinin çalışan kadınlar için de çocuk sayısına göre uygulanması durumu söz konusu gibi gözüküyor.

Ev kadınlarına erken emeklilik mi geliyor?

gercekgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Kadınların emekliliğine ilişkin düzenlemelerin yanı sıra, Bağ-Kur’lu küçük esnafların uzun süredir beklediği prim günlerinin eşitlenmesi konusu da önemli bir gündem maddesi.

Geçtiğimiz yıldan bu yana merakla beklenen bu düzenleme, küçük esnafların prim günlerini SSK’lı çalışanların prim günleriyle eşitlemeyi amaçlıyor. Bu düzenleme ile yaklaşık 1 milyon küçük esnafın emeklilik için gereken 9 bin prim günü, SSK’lı çalışanlarla aynı olacak şekilde 7 bin 200 güne indirileceği kaydedildi.

Böylece, Bağ-Kur’lu esnaflar 5 sene erken emekli olma imkanına kavuşacak. Bu düzenlemeden 10 ve daha az çalışanı olan küçük esnaflar yararlanabilecek. Eğer düzenleme tüm süreleri kapsarsa, 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan EYT'li erkek esnaf ile bu tarihten sonra sigortalı olan hem erkek hem kadın esnafın prim gün şartı 9000'den 7200'e inecek.

Emekliye 3 kez zam iddiası! Emekli maaşları için rakam verildi! Uzman isim resmen açıkladı!

Emekli Temmuz 2024 zammı için 2 yeni formül! En düşük emekli maaşı için işte bu rakamlar konuşuluyor!

Çift maaş alanlara kötü haber geldi! AYM'den çift maaşlara iptal kararı!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön