Sektörel

Ev kiralamak isteyenler aman dikkat! Dolandırıcılar sahte kimlikle kiracıların peşinde!

Sahte kimlikle dolandırıcılık, emlak sektörüne de sıçradı. Sahipleri çoğunlukla yurt dışında olan evleri sahte kimlik ve vekaletle kiraya veren dolandırıcılar vatandaşları mağdur ediyor. 

Sahte kimlik ve vekaletle kiraya vererek vatandaşları mağdur eden dolandırıcılar, evleri değerinin altında fiyata verecekleri yalanını söyleyerek kaparo ya da paranın yarısını alıp ortadan kayboluyor.

DOLANDIRICILAR SAHTE KİMLİKLERLE KİRACILARIN PEŞİNDE 

Sahte kimlik kartları ve vekaletlerle konut kiralama/satın alma dolandırıcılıkları giderek artıyor. Özellikle kiralık konutların yer aldığı web sitelerini kullanarak, acil para ihtiyaçları olduğu için evlerini değerinin altında fiyata verecekleri yalanını söyleyen dolandırıcılar, sahte vekalet ve kimlikle işlem yapıp, kapora ya da paranın yarısını alarak kayıplara karışıyor.

HEM EMLAKÇILAR HEM DE KİRACILAR MAĞDUR!

biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, hem vatandaşları hem de emlakçıları mağdur eden bu dolandırıcılığın önüne geçmek için emlakçılara, biyometrik kimlik okuyucu kullanmaları için tavsiyede bulunuyor.

Usta, “Herkes için hayati bir ihtiyaç olan konut kiralama sektöründe yaşanan bu mağduriyeti önlemek için biOnay olarak bir teknolojimiz var. Çipli kimlik kartı kullanımıyla parmak izi doğrulaması yapılarak olası sahteciliğin önüne geçmek mümkün. Böylelikle emlakçılar hem konutunu kiraya vermek isteyen hem de kiralamak isteyen kişilerin kimliğini doğrulayabilecek ve bu sahteciliğin önüne geçebilecek” diyor.

 

UZMANLAR TATİLCİLERİ UYARIYOR!

Yaz sezonun açılmasıyla uzmanlar bungalov ve günlük ev kiralamak isteyen vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarıyor.  Otel yerine kiralık bungalov ve tiny house tercih eden vatandaşlar, siber dolandırıcıların hedefi oluyor. Siber dolandırıcılar online rezervasyon sitelerini birebir kopyalayıp indirimli ve daha ucuz ilanlarla tatil planı yapmak isteyenleri dolandırmaya çalışıyor.

Konutta ve otomobilde alıcı ‘kral’ oldu! Fiyatları artık alıcı belirliyor!

Artık aynı konut için sitelerde birden fazla ilan verilemeyecek: Fiyat da farklı farklı olmayacak!