17 / 07 / 2024

Ev kiralayacaklar dikkat! Başkent Ankara'nın en ucuz semtleri ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı!

Ev kiralayacaklar dikkat! Başkent Ankara'nın en ucuz semtleri ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı!

Yaptığı açıklamada başkent Ankara’da konut açığından kaynaklı kira fiyatlarının yüksek olduğunu dile getiren Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'nın en ucuz semtlerini açıkladı.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


 

Başkent Ankara’da konut açığından kaynaklı kira fiyatlarının yüksek olduğunu dile getiren  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, başkentin konut fiyatları açısından ucuz ilçelerini açıkladı. İşte Ankara'dan ev almak isteyenlerin merak ettiği o ilçeler...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın haziran ayına ilişkin merakla beklenen konut satış istatistikleri bugün açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre göre, ülke genelinde konut satışları Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 azalma gösterdi ve 79 bin 313 oldu.

Anadolu Gazete'den Esra Sarı imzalı Konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler sırasıyla 13 bin 25 ile mega kent İstanbul, 6 bin 866 ile başkent Ankara ve 4 bin 361 ile  İzmir  şeklinde olurken; en az olduğu şehirler de sırasıyla 34 ile Ardahan, 40 ile Hakkâri, 44 ile Tunceli ve Bayburt olarak açıklandı.

Ev kiralayacaklar dikkat! Başkent Ankara nın en ucuz semtleri ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2024 yılının  haziran ayına ilişkin konut satış istatistikleri ilişkin önemli detaylar veren Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara’da uzun bir zamandır konut piyasasında durağanlık yaşandığını anımsattı.

Başkent Ankara'da bu yılın haziran ayında toplamda 6 bin 886 konutun satılması durumunu 'iyi' şeklinde değerlendiren Hakan Akçam, 2. el konut satışlarında hareketlilik yaşandığını söyledi.

BAŞKENT ANKARA'DA ESKİ BİNALARA RAĞBET ARTTI!

Son aylarda gayrimenkule olan talebin fiyatlar nedeniyle azaldığını dile getiren Hakan Akçam, başkent Ankara’da sıfır konutların satış oranının çok düşük olduğunu dile getirerek, "Başkent Ankara’da eski binalara rağbet oldukça arttı. Sıfır konutlarda durağanlık halen devam ediyor. Konut piyasası şu an durağan fakat 1 ay sonra kiralık konut sektöründe hareketlilik olacak. Çünkü öğrenciler ve ataması yapılan memurlar başkent Ankara'ya gelecek." dedi.

Ev kiralayacaklar dikkat! Başkent Ankara nın en ucuz semtleri ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı!

ANKARA'NIN EN UCUZ SEMTİ NERESİ?

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada başkent Ankara'da kira fiyatlarının ilçeden ilçeye değişiklik gösterdiğini kaydeden Hakan Akçam, şöyle konuştu: "Başkent Ankara’da kiralık konut fiyatının en ucuz ilçelerinin başından Sincan, Çubuk ve Polatlı geliyor. Özellikle Sincan'ın Temelli semtinde kira bedelleri oldukça uygun. Temelli için başkent Ankara'nın en ucuz semti diyebiliriz. 25 ilçenin ortalaması 32 bin Türk Lirası. Ankara'da en yüksek kiralar Çankaya'da. Çankaya’da ortalama kiralar 35-40 bin Türk Lirası arasında fakat lüks konutların fiyatı 172 bin Türk Lirası'na kadar çıkabiliyor. Oda olarak, ilan portallarını sürekli inceliyoruz. Fiyatları da takip ediyoruz."

Açıklamasında başkent Ankara’da konut açığından kaynaklı kira fiyatlarının yüksek olduğunu dile getiren Akçam, söz konusu bu durumdan en çok öğrencilerin mağdur olduğunu hatırlattı.

Kiralık konuta ihtiyacı olan öğrencilere yardımcı olabileceklerini kaydeden Akçam, şunları söyledi: "Başkent Ankara’da kiralık konut bulmakta zorluk çeken öğrencilere yardımcı olacağız. Öğrenciler odamıza başvurabilir. Öğrenciler ve mülk sahipleri arasında adeta bir köprü görevi göreceğiz. Kiralık konuta ihtiyacı olan öğrencilere yardımcı olacağız."

 

8 şehirdeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı! Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de açıklandı! 

Asoy Bahçeşehir'de 0 peşinat 0 faiz ve peşinde yüzde 20 indirim fırsatı!

Fındık alım fiyatı 150 TL! Çiftçiler şimdi rakamlar açıklandı! 


Geri Dön