01 / 05 / 2024

Ev kredisi en fazla kaç ay olur?

Ev kredisi en fazla kaç ay olur?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler bankaların ev kredisinden yararlanabiliyor. Ev kredisi koşulları bankadan bankaya değişiyor. Peki, ev kredisi en fazla kaç ay olur? İşte yanıtı..



Ev kredisi en fazla kaç ay olur?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler bankaların ev kredisinden yararlanabiliyor. Ev kredisi koşulları bankadan bankaya değişiyor.


Mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredi paketlerini kullanarak ev sahibi olabiliyor. Konut kredisi koşul ve ödeme süreci, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Kredi sürecinde banka eve ipotek koyarak krediyi veriyor. Evin bu şekilde teminat olarak tutulması nedeni ile banka taşınmaz malda bazı özellikler aranıyor. 


Gayrimenkuldeki bu özellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanıyor. Bu rapora göre kredinin onaylanıp onaylanmadığı tespit ediliyor.


Peki, kişinin gelir durumunun ve evin krediye uygun olduğunu düşünelim. Bu durumda en fazla ne kadar kredi çekilir? Ev kredisi en fazla kaç ay olur?


Ev kredisi en fazla kaç ay?

Konut kredisi kullandırma süreleri, kullanılacak kredinin ödeme planına göre değişmek ile birlikte en fazla 120 aylık (10 yıl) vade ile kredi kullandırılıyor.


Başvuru Formunda İstenen Kişisel Bilgiler

Ad, Soyad

T.C. Vatandaşlık No.

T.C. Bireysel Vergi No.

Adres (Ev, iş ve cep)

Telefon (Ev, iş ve cep)

Kiracı veya Ev Sahibi olma durumu

Meslek ve Ünvanı

Öğrenim durumu

Askerlik durumu

Medeni durumu



Ev kredisi için neler gerekli?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com







Geri Dön