29 / 04 / 2024

Kira sözleşme süresi en az kaç ay olur?

Kira sözleşme süresi en az kaç ay olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların aralarında yaptığı anlaşmaları için kira sözleşemsi imzalanıyor. Peki mesken veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesi en az kaç ay olur? Kira sözleşmesi en fazla kaç ay olur?



Kira sözleşme süresi en az kaç ay olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların aralarında yaptığı anlaşmaları için kira sözleşemsi imzalanıyor. Bu sözleşme noter huzurunda imzalabileceği gibi, bir şahit huzurunda da imzalanabiliyor.


Kira sözleşmesinin yasal esasları, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Peki mesken veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesi en az kaç ay olur? Kira sözleşmesi en fazla kaç ay olur?


Kanunda bu konu ile ilgili herhangi bir ay sınırlaması bulunmuyor. Mesken kiralamalarında genellikle kiralamalar senelik olarak yapılıyor. İşyeri kiralamalarında ise bu sürenin 3, 5 ve 10 seneye kadar çıktığını görmek mümkün.


Borçlar Kanunu:


Kira süresi

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


Ev sahibi eve girebilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön