30 / 04 / 2024

Ev kredisi peşinat oranı 2015!

Ev kredisi peşinat oranı 2015!

Ev kredisi, ev satın almak isteyen kimselere bankalar ve diğer kredi kuruluşları tarafından verilen nakit oluyor. Kredi kullanmak için belli oranda peşinat ödenmesi gerekiyor. Peki, ev kredisi peşinat oranı 2015 ne kadar?



Ev kredisi peşinat oranı 2015!

Ev kredisi, ev satın almak isteyen kimselere bankalar ve diğer kredi kuruluşları tarafından verilen nakit oluyor. Ev kredisi diğer kredilere oranla daha düşük faizli ve daha uzun vadeli oluyor.


Ev satın almak için bankadan kredi kullanmak isteyen tüketicilerin bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. Başvuru sahibinde ilk bakılan özellik kişinin geliri ve kredi skoru oluyor.


Geliri kredi ödemeye uygun ve kredi skoru düşük olmayan kimselerin ön kredi başvurusu onaylanıyor. Akabinde kredi kullanılacak evin de bazı özelliklere sahip olması gerekiyor.


Örneğin iskansız taşınmaz mallar için bankalar kredi vermiyor. Kredi başvurusu onaylanan kimselerin belli bir oranda peşinat da ödemeleri gerekiyor. Peki, ev kredisi peşinat oranı 2015 nedir?


Ev kredisi peşinat oranı: 

3980 sayılı ve 16 Aralık 2010 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararına göre bankalar en fazla evin yüzde 75'i için kredi veriyor. Geriye kalan yüzde 25'lik kısım için başvuru sahibinin peşinat olarak ödemesi gerekiyor.


Kimi bankalar peşinat miktarı için de ihtiyaç kredisi adı altında kredi verebiliyor. Böylece hiç peşinat vermeden de ev sahibi olunabiliyor.


Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön