18 / 06 / 2024

Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında tahliye sorunu büyük mesele haline geldi. Peki Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 



Ev sahipleri ile kiracılar arasında sık sık tahliye sorunları yaşanmaya devam ediyor.  Aralarındaki bu sorunlar mahkemeye taşınırken genellikle kiracının avantajına dönüşüyor.  Ev sahibinin evden çık talebine olumsuz yanıt veren kiracılar ise yasal haklarını bilerek hareket ettiklerinde ev sahiplerini biraz uzun bir süreç bekliyor.

Ev sahibi kendim oturacağım diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

EV SAHİBİ KİRACISININ EVDEN ÇIKMASINI İSTEYEBİLİR!

Ev sahibinin kiraladığı evine ihtiyacı olabilir. Bu durum karşısında kiracının kapısını çalan ev sahibi evden çıkmasını isteyebilir.

Bu aşamada kiracı ev sahibinin isteğine olumlu yanıt verir ve evden çıkarsa arada herhangi bir sorun kalmaz,  ancak kiracı da düzeninin bozulmasını istemediği için yasal haklarını kullanmayı tercih edebilir.

Bazı ev sahiplerinin bu durumu kiracıyı evden çıkarmak için koz olarak kullandığı da bilinmekte. Bu durum karşısında kiracılar da ev sahiplerinin gerçekten eve ihtiyaçları olduğuna inanmayabiliyor. 

Ev sahibi kendim oturacağım diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

EV SAHİBİ YASAL YOLLARA BAŞVURABİLİR!

Ev sahibinin eve ihtiyacı varsa ve kiracı evden çıkmaya yanaşmıyorsa mecburen yasal yollar kullanılmakta. Bu durum karşısında ilk olarak ev sahibinin arabulucuya başvurması gerekiyor.

Uşak Gündem'de yer alan habere göre; bu süreçte anlaşma olmaz ama yaklaşık 1 ay süre geçmekte. Sonrasında ev sahibi mahkemeye başvurup dava açabiliyor. Bu dava başladığında ise ev sahibi eve ihtiyacı olduğunu mahkemeye ispat etmek zorunda.

Ev sahibinin eve gerçekten ihtiyacı olduğuna mahkeme kanaat getirirse o zaman kiracı için tahliye kararı çıkar. Ancak bu sefer de kiracı davayı bir üst mahkemeye taşıyabilir.

Neticede kesin kararın çıkması için yaklaşık 2 yıllık sürenin geçmesi gerekiyor. Bu durum oldukça uzun bir süre olduğu için taraflara davalık olmadan anlaşma yolunu bulmaları tavsiye ediliyor.

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Avukattan 'yüzde 25 uygulamasından vazgeçilmesi hayatın olağan akışına uygun değil' açıklaması!

Kiracılar dikkat! Kira tespit ve tahliye davası aynı anda açılabilir mi? 

 


Geri Dön