Kent Haberleri

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığındaki mahkeme süreci çileden çıkarttı! İstinaf'ta kaybeden tazminat ödemeli!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar mahkemeye taşınıyor. Ev sahibinin davayı kazanması halinde istinaf mahkemesi tarafından süre uzatılıyor. Ev sahipleri ise bu duruma oldukça tepki gösteriyor. 

İstinaf, ilk derece mahkemesi tarafından verilen kararların hem usul yününden hem de esas yönünden bir üst derece mahkemesince incelenmesi anlamına geliyor. İstinaf mahkemeleri ilk derece mahkemeleri tarafından verilen nihai kararları inceleme merciidir. Yani istinaf, ilk derece mahkemelerinin vermiş olduğu kararlara karşı bir itiraz yolu olarak karşımıza çıkıyor. Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlar da son olarak istinaf mahkemelerine taşınıyor. Bu süreç bir yıl kadar süreyi uzatsa da sonuç genellikle değişmiyor. Yani ev sahibi yine mahkeme sonrası kazansa da bir yıllık bir kayba uğruyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yapan Temuçin Alper, 'bu zülmü sürdürmenğn manası nedir?'' diye sordu. Bakın vatandaşlardan ne yorum geldi. İşt eo paylaşım ve gelen yorumlar...
Temuçin Alper @temucin_alper
Ev sahibi / Kiracı mahkemesi oluyor…

Paylaşımlardan okuyorum.!.

Ev sahibi davayı kazanıyor ve istinaf diye bir mevzu çıkıyor!.
O da bir yıla kadar süreci uzatıyor.
Yüzde 95 oranında da sonuç değişmiyor.

Bu zulmü sürdürmenin manası nedir?

İstinaf’da kaybeden, tazminat ödeme

Kiracısı 350 bin TL para isteyen mağdur ev sahibi: Mahkeme günü 9 ay sonraya verildi! 

Mahkeme iki defa durdurmuştu: Kemerburgaz'da planlar yeniden askıya çıkarıldı! Dev arazide 5-6 katlı binalar yapılacak.!