13 / 05 / 2024

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Yüksek enflasyon ile artan yaşam pahalılığı konut kiralarının da katlanmasına neden oldu. Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 



Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; konuyla ilgili "Bir yandan Hazine ve Maliye bakanı, ‘Gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musun?’ diyerek vatandaşla dalga geçiyor, bir yandan da cumhurbaşkanı, ‘Benim alanım ekonomi’ diyor. Ancak, Türkiye ekonomik olarak her geçen gün biraz daha uçuruma sürüklenmeye devam ediyor" açıklamasında bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yükselen ev fiyatlarının da Türkiye'nin içinde olduğu durumun sonucunda ortaya çıkan bir tablo olduğuna dikkat çekti. 

Bir tarafta giderek artan enflasyon karşısında malının değerini korumak isteyen konut sahibinin, diğer tarafta ise üç kuruş maaşla çocuklarının okul masrafını, mutfak masrafını karşılamaya ve bunu yaparken de kirasını ödemeye çalışan dar gelirli kiracıların olduğuna vurgu yapan Murat Emir, milyonlarca insanın mağdur olduğunu belirtti. 

Tüm bunların sonucunda, konut sahiplerinin de kiracıların da soluğu mahkemede aldığının altını çizen Emir, "Yani AKP, ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getirmiş durumda. İktidarımızda yapacağımız ilk işlerden biri konut sorununa kalıcı çözümler getirmek olacak"

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Geçinemiyoruz Platformu Sözcüsü Cihan Uyanık, konuyla ilgili "Son zamanlarda tahliye ve kira tespit davalarında artış söz konusu. Neredeyse 5 yılı aşan bütün mülkiyet ilişkilerinde ev sahipleri mahkemeye başvurarak kira tespit talebinde bulunuyor" açıklamasında bulundu ve mülk sahiplerinin istediği zam oranını alamayınca dava açtığını dile getirdi. 

Duruşmaların 6 ay sonrasında görülebildiğine de dikkat çeken Uyanık, bu yoğunluğun artması halinde bu sürenin de bir seneyi geçeceğine dikkat çekti. 

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan da kira yükselişlerini işaret ederek, bu durumdan ev sahipleri ile kiracıların olumsuz etkilendiğini aktardı. 

"Enflasyondan her iki taraf da olumsuz etkileniyor. Kira geliriyle geçinen insanlar var. Dolayısıyla kirayla masraflarını karşılıyorlar" şeklinde konuşan Taylan, yükselen kira fiyatlarının engellenmesi için orta ve alt gelirli gruplara konut üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Gram altın işte bu tarihte 5 bin TL olacak! İslam Memiş bir bir açıkladı, altını olanların adeta ayakları yerden kesildi

EYT'liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Motorine 68 kuruş indirim geldi! Akaryakıtta 3'üncü indirim! Total, Opet, PO, BP 4 Şubat 2023 fiyat listesi


Geri Dön