16 / 05 / 2024

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 2 Temmuz'dan itibaren kirada yüzde 25 zam sınırı yeniden başlıyor! 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 2 Temmuz'dan itibaren kirada yüzde 25 zam sınırı yeniden başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...



Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı son dakika açıklamasında, "Geçen yılki süreye 1 Temmuz dahildi. 2 Temmuz 2023'ten itibaren 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak" ifadelerine yer verdi ve Adalet Bakanlığı olarak kira düzenlemesine yönelik teknik çalışmayı tamamladıklarının altını çizdi. 

Bakan Yılmaz Tunç, düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine geleceğine vurgu yaptı ve Kurban Bayramı sonrasında bu konunun Meclisin ilk işlerinden olacağını, sunulacak torba kanunla düzenlemenin yasalaşacağını belirtti. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 2 Temmuz dan itibaren kirada yüzde 25 zam sınırı yeniden başlıyor! 

Fahiş kira bedellerine ilişkin vatandaşlardan bazı şikayetlerin geldiğini ve bunlara duyarsız kalınamayacağını dile getiren Bakan Tunç, Ticaret Bakanlığının fahiş fiyatlarla ilgili bazı önlemler aldığını bbelirtti ve fahiş fiyatla ilgili ceza düzenlemelerinin daha önce yapıldığına dikkat çekti. 

Kira uyuşmazlıklarında ara buluculuğun da Eylül ayı itibarıyla dava şartı haline getirileceğinin altını çizen  Adalet Bakanı Tunç, bu uyuşmazlıkların mahkemelere gitmeden barışçıl şekilde çözüşeceğini vurguladı. Bakan Tunç, konut sahibi ile kiracı arasındaki uyuşmazlıkların derinleşmemesini istediklerini anlattı. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 2 Temmuz dan itibaren kirada yüzde 25 zam sınırı yeniden başlıyor! 

Hafta sonlarında da taşınmaz satışı yapılacak 

Taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde gerçekleştirilmesine ilişkin uygulama ile ilgili de açıklama yapan Bakan Tunç, bu konuda yasal düzenleme yapıldığını anımsattı. 

Yeni uygulamanın tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltacağına, atandaşların işlemlerini daha kısa ve hızlı sürede tamamlamasını sağlayacağına vurgu yapan Tunç, konuya ilişkin açıklamasında "4 Temmuz'dan itibaren noterlerimizde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek. Bu önemli. Noterlerimiz, nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonunda da açık oluyorlar" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Tunç, taşınmaz satışının bu şekilde hafta sonlarında da yapılabileceğini aktararak açıklamasını tamamladı. 

Kiralık ev fiyatları Mayıs'ta yüzde 101 yükseldi: Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 113,2 TL oldu!

Çalışanlar dikkat! Yeni asgari ücretle birlikte yemek ücreti de zamlandı!

TOKİ Aydın projesiyle tam 322 yeni konut geliyor! 


Geri Dön