27 / 04 / 2024

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...



Konut sahiplerinin kiracılarını evden çıkarmak için başvurduğu yollardan biri de banka hesabını kapatmak ve kirayı ödemediğini sebep göstererek tahliye davası açmak. İstanbul Ümraniye'de de bu durumun bir benzeri olay yaşandı.

62 yaşındaki Nejla S., 2021 Kasım'da Sıdıka B.'nin evini 3 bin 600 TL'ye kiraladı. Geçtiğimiz Ekim'e kadar kirasını düzgün bir şekilde ödedi. 

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık iyi niyetli değil dedi! 

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre; 56 yaşındaki konut sahibi Sıdıka B. kiracısının 2023 Ekim'de sözleşmenin bittiğini belirterek banka hesabını kapattı. Bunun üzerine ev sahibin başka bir IBAN numarasını bulan kiracı, ücreti oraya yatırdı. Bu şekilde ev sahibinin oyunu bozulmuş oldu.

"IBAN'IMI ELE GEÇİRDİ" ŞİKAYETİ

Fakat konut sahibi yeni bir adım attı. Savcılığa giden ev sahibi kiracısı hakkında şikayette bulundu. Ev sahibinin, konu ile ilgili "Nejla Hanımın sözleşmesi Ekim 2023 tarihinde bitti. Bu sürece kadar kira ücretini sözleşmedeki IBAN'a yatırıyordu. Sözleşmesi sona erdiği için bu IBAN'a bağlı hesabı kapattım. Nasıl elde ettiğini bilmediğim bir şekilde maaş hesabımın IBAN'ını ele geçirmiş ve kiracıymış, kira sözleşmesi sürüyormuş gibi buraya para yatırıyor" dediği öğrenildi. 

Ev sahibi, IBAN bilgisini ele geçirdiğini ifade ettiği kiracısından şikayetçi oldu. 

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık iyi niyetli değil dedi! 

KİRACIYA "VERİLERİ ELE GEÇİRME" SORUŞTURMASI

Kiracı Nejla S. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçu ile soruşturma başlatılırken, savcılık ise dikkat çeken bir karar aldı. 

Şüpheli kiracı Nejla S.'nin kiracılık akdinin hala sürdüğüne dikkat çeken savcılık, ev sahibinin kiracısının zorda kalmasını sağlamak amacıyla banka hesabını özellikle kapattığının altını çizdi. Ayrıca, takipsizlik kararı da verildi. 

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, hangi bankalar verir?

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!


 


Geri Dön