26 / 06 / 2024

Ev sahipleri aman dikkat! Bakanlık harekete geçti! Bunu yapanlara büyük ceza geliyor!

Ev sahipleri aman dikkat! Bakanlık harekete geçti! Bunu yapanlara büyük ceza geliyor!

Konut piyasası son zamanlarda zor günler geçiriyor. Piyasanın yeniden canlanması ve istikrarın korunması için  yeni bir takım kısıtlamaların gündeme gelebileceği konuşuluyor.  Bunlardan en önemlisi de ev sahiplerini yakından ilgilendiren tapu harcı konusu oldu.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla,  gayrimenkul satış işlemlerinin daha dikkatli incelenmesi konusunda talimat verdi. Özellikle tapu harcı konusunda yapılan usulsüzlüklerin önüne geçilebilmesi için denetimlerin artık çok daha sıkı yapılacağı belirtildi.

EV SAHİPLERİ DİKKAT! BUNU YAPANLARA BÜYÜK CEZA GELİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gayrimenkul piyasasında yaşanan usulsüzlüklerin önüne geçebilmek için sıkı tedbirler alınması için çalışmalara başladı.  Ev sahiplerini yakından ilgilendiren  özellikle tapu harcı konusunda yapılan usulsüzlüklerin önlenmesi için denetimlerin artık çok daha sıkı yapılacağı belirtildi.

Kamusonhaber'de yer alan habere göre; tapu harcı konusunda yapılan usulsüzlüklerin önlenmesi için denetimlerin artık çok daha sıkı yapılacağı belirtildi. Usulsüzlük tespit edildiğinde ise, usulsüz işlem yapmaya çalışanlara büyük cezalar kesilecek.

Kısa süre içerisinde yapılması beklenen resmi bir takım açıklamalarla birlikte yeni vergi düzenlemelerinin detayları netlik kazanacak ve bu düzenlemelerin tapu sahipleri ile emlak vergisi mükellefleri üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri daha iyi anlaşılmış olacak.

 Ev sahipleri aman dikkat! Bakanlık harekete geçti! Bunu yapanlara büyük ceza geliyor!

YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

Sektör kaynaklarından  edinilen bilgilere göre, yapılacak düzenlemelerin taslak aşaması büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Söz konusu  bu yeni düzenlemelerin ekonomik dengeyi sağlamak ve vergi adaletini tesis etmek amacı güttüğü de belirtiliyor.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla, bakanlık personeline gayrimenkul satış işlemlerini daha dikkatli incelemeleri konusunda kesin bir talimat verildi.

BOŞ EVLER İÇİN YENİ VERGİ GELİYOR

Temmuz 2022 senesinde uygulamaya başlanan ve konut kiralarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlayan tavan düzenlemesi, son zamandaki bir açıklama ile iptal edildiği kaydedildi.

 Uzun süre piyasa değerlerinin altında kira geliri elde eden ev sahipleri, mevcut sınırlamaların kaldırılmasıyla birlikte, mülklerini kiralamaktan kaçınarak boş tutmayı tercih ediyorlar.

Bu eğilim, emlak piyasasında olası bir risk unsuru olarak değerlendiriliyor ve bu bağlamda, kullanılmayan konutlar için yeni bir vergilendirme sistemi devreye sokulacak.

Kentsel dönüşüme 'Hisseli tapu' engeli! Konutların çoğunun birden fazla sahibi var!

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...

Tapu sahipleri dikkat! Bayram sonrası yeni düzenleme geliyor...

Geri Dön