29 / 06 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! Bayram sonrası yeni düzenleme geliyor...

Tapu sahipleri dikkat! Bayram sonrası yeni düzenleme geliyor...

Tapu işlemlerinde gerçek değerlerin altında bulunan beyanlar mercek altına alınacak ve boş duran konutlar için ek vergi uygulaması getirilebileceği kaydedildi.



Türkiye'de ekonomi yönetiminin değişimi, mülkiyet transferlerindeki değer beyanlarının daha yakından incelenmesine ve boş duran konutlar için ek vergi getirilerek piyasa dengesinin korunmasına yönelik adımların atılması da belirtiliyor. Buna göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu düzenlemelerin detaylarının kısa süre içinde kamuoyu ile paylaşılacağını ifade ettiğini kaydedildi. Bu yeni politikalar, ekonomik yapıda önemli değişikliklerin yanı sıra sosyal düzeyde de çeşitli yenilikleri beraberinde getireceği de kaydedildi.

Öte yandan , tapu işlemlerinde gerçek değerlerin altında yapılan beyanlar mercek altına alınacak ve boş duran konutlar için ek vergi uygulaması getirilebilir.

Türkiye'de ekonomi yönetiminin değişimi, mülkiyet transferlerindeki değer beyanlarının daha yakından incelenmesine ve boş duran konutlar için ek vergi getirilerek piyasa dengesinin korunmasına yönelik adımların atılmasına işaret ediyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu düzenlemelerin detaylarının kısa süre içinde kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti. Bu yeni politikalar, ekonomik yapıda önemli değişikliklerin yanı sıra sosyal düzeyde de çeşitli yenilikleri beraberinde getirecek.

Tapu sahipleri dikkat! Bayram sonrası yeni düzenleme geliyor...

BOŞ TUTULAN DAİRELER İÇİN EK VERGİ

yenicaggazetesi.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Temmuz 2022 senesinde uygulamaya başlanan ve konut kiralarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlayan tavan düzenlemesi, son zamandaki bir açıklama ile iptal edildiği kaydedildi. Ekonomi yönetimi, piyasa dengelerinin korunması amacıyla yeni düzenlemelerin yolda olduğunu ifade etti. Uzun süre piyasa değerlerinin altında kira geliri elde eden ev sahipleri, mevcut sınırlamaların kaldırılmasıyla birlikte, mülklerini kiralamaktan kaçınarak boş tutmayı tercih ediyorlar. Bu eğilim, emlak piyasasında olası bir risk unsuru olarak değerlendiriliyor ve bu bağlamda, kullanılmayan konutlar için yeni bir vergilendirme sistemi devreye sokulacak.

Bayram tatilinin ardından yapılacak resmi açıklama ile birlikte, kullanılmayan konutlar için ek bir vergi getirileceği belirtildi. Bu yeni vergi düzenlemesi, boş duran konutların ekonomiye entegrasyonunu teşvik etmeyi ve emlak piyasasının sağlıklı bir şekilde işlemesini amaçlıyor.

Tapu ve Kadastro'da yeni dönem! 

2024 Tapu masrafları ne kadar? Tapu harcı nasıl hesaplanır?

Tapuda 2 milyar dolarlık kaçak! 30 milyon TL'lik daire 5 milyon TL gösteriliyor!


Geri Dön