03 / 10 / 2024

Ev sahipleri avukatlara ev vermek istemiyor! Nedenini duyunca şok olacaksınız!

Ev sahipleri avukatlara ev vermek istemiyor! Nedenini duyunca şok olacaksınız!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilimin artması sonucu ev sahipleri artık evlerini kiraya vermek istemiyor, ya da kiracısından bir çok kriter istiyor. Şimdi de ev sahipleri evlerini avukatlara vermek istemiyor. Peki neden?




Kiracı ile ev sahipleri arasındaki gerilimin yükselmesiyle ev sahipleri evlerini artık kiraya vermek istemiyor. Ev sahipleri, yeni dönemde kiracılardan bir çok kriter isterken şimdi de avukatlara kiraya vermek istemedikleri ortaya çıktı. 

EV SAHİPLERİ AVUKATLARA KİRAYA VERMEK İSTEMİYOR

Ankara Barosu’na kayıtlı avukat Tahsin Akbay, yaklaşık bir ay sonra evleneceği için Ankara’da kiralık ev aramaya başladı. Akbay, beğendiği evlerin sahipleriyle veya emlakçılarla yaptığı görüşmelerde, görüşmeler olumlu geçmesine karşın, mesleğini söylediğinde ev sahiplerinin evlerini kiralamaktan vazgeçtiğini söyledi.

Yaşadığı sorunu Cumhuriyet’e anlatan Akbay, “15 gündür kiralık ev arıyorum. Bulunduğum bölgede çok fazla kiralık ev var, bu görüşmelerde daha çok emlakçılarla muhatap oldum.

Mesleğimi sorduklarında avukat olduğumu söylemem üzerine bu durumu ev sahiplerine söyleyeceklerini belirttiler. Yine bugün beğendiğim bir evden avukat olmam sebebiyle ret cevabı geldi” dedi. 

Ev sahipleri avukatlara ev vermek istemiyor! Nedenini duyunca şok olacaksınız!

Benzer sorunu İstanbul’da da yaşadığını söyleyen Akbay, “Memur kefil şartını duymuştuk daha önce. Ama avukata ev kiralanmadığını yeni yeni duymaya başladık.

Görüştüğüm meslektaşlarıma konuyu aktardığımda, benzer durumları kendilerinin de yaşadığını anlattılar. Ev sahiplerinin bize ev vermemelerinin sebebinin, kirayı ödeyemeyecek olmamızdan ziyade bizi sömüremeyeceklerini düşünmeleri olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yüksek faiz nedeniyle Türkiye’de konut yatırımı yapamayan Türkler KKTC’ye yöneldi!

Rayiç bedelinin beş katı altında oturan kiracılara 'kira tespit' darbesi! 5 yılı dolanlara dava açılacak! 

15 gün içinde 20 bin TL’lik kira 15 bine indi! Peki 15 günde ne değişti?

Geri Dön