05 / 08 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Kiracı kaç ay kira ödemezse evden tahliye edilir?

Ev sahipleri dikkat! Kiracı kaç ay kira ödemezse evden tahliye edilir?

Ev sahiplerinin kiracıları kira borcundan dolayı tahliye etmelerine dair süreler merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte bir kiracının evden çıkarılması için kaç ay kira ödememiş olması gerekiyor?



Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çok büyük bir çoğunluğu kira ödemelerinden dolayı kaynaklanmaktadır. Bazı ev sahipleri kira gelirleri ile geçindikleri veya o kira gelirini bir başka borçlarına bağladıkları için kiracının ödeme yapmaması durumunda zor durumda kalıyorlar. Kira ödemesini de yapmayan, aksatan veya geciktiren kiracılar ev sahiplerinin en sevmedikleri kiracı türü oluyor. Kiracının kira ödemesi yapmaması evden tahliyesine bir gerekçe olurken kaç aylık kira borcunun olması durumunda kiracının evden tahliye edilebileceği araştırılmaktadır.

KİRACININ KİRA ÖDEMEMEK İÇİN KAÇ AY HAKKI VAR?

Buna göre bir kiracı kira ödemesini yapmamak için herhangi bir ay hesabından hakka sahip değildir. Bir kiracının en önemli yükümlülüğü ödeme dönemi geldiğinde kira borcunu eksiksiz bir şekilde ödemesidir. Bir ay değil bir gün bile kira ödemesi gecikir ise kiracı temettüye düşer ve zor durumda kalır. Böyle bir durumda da ev sahibine bazı haklar da doğacaktır.

Kiracıların kaç ay kira borcunun olması ile evden çıkarılabilecekleri de çokça merak ediliyor. Öncelikle burada bir kural uygulanıyor. Ev sahibinin kiracının tahliyesini mahkemeden isteyebilmesi için kiracıya aynı sözleşme yılı içerisinde iki defa haklı ihtar çekmiş olması gerekiyor. Bu ihtar kira borcundan da kaynaklanmayabilir. Haklı gerekçe ile kiracıya ihtar gönderilmesi yeterli oluyor. Ancak kira borcunun ödenmemesi açık bir haklı gerekçe olduğu için bu esas üzerinden süre hesaplaması da yapılmaktadır.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı kaç ay kira ödemezse evden tahliye edilir?

Kiracı 2 ay kira borcunu ödemez ise ve ev sahibi de iki ay için ayrı ayrı ihtar gönderirse artık mahkemeye başvurarak kiracının tahliyesini talep edebilir. Bu 2 ay kira borcu ödemeyen kişinin hemen evden çıkarılabileceği anlamına gelmiyor. Bir mahkeme süreci işletilecektir ve bu süreç en az 2 sene bulacaktır. Bu süre sonunda kiracı evden çıkarılabilir.

Ev sahipleri evlerini ablukaya aldı! Eylülde konut açığının 500 bine yükselmesi bekleniyor! Bunu asıl sorumlusu kim? 

Orta gelirliler ve beyaz yakalılar arsadan 'ev'leniyor!

Ev sahiplerinden yetkililere çağrı! Ev sahibi mağduriyeti acil çözülmeli!


Geri Dön