28 / 04 / 2024

Ev sahipleri ile kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu açıklandı: En az 11 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı!

Ev sahipleri ile kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu açıklandı: En az 11 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı!

Yüzde 25 zam sınırı ve tahliye konusu sebebiyle sık sık anlaşmazlık yaşayan ev sahipleri ile kiracıların karıştığı kavgaların bilançosu hesaplandı. İşte ayrıntılar...



Geçtiğimiz senelerde konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi. Adliyelerde bulunan  uyuşmazlık dosyalarının sayısı, bu senenin ilk üç ayında geçtiğimiz senenin toplamını aştı. Kavgaya dönüşen uyuşmazlıklarda ise en az 11 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı, yüzlerce vatandaş da gözaltına alındı. 

10 Haber’in derlemesine göre, hükümet tarafından geçtiğimiz sene kiralarda yaşanan fahiş artışlar nedeniyle kira artış oranına yüzde 25 zam sınırlaması hayata geçirilmişti. Ardından söz konusu düzenleme Temmuz 2024'e kadar uzatıldı fakat bu sınırlamaya çok yüksek oranda uyulmadı.

Ev sahipleri ile kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu açıklandı: En az 11 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı!

2023 yılının ilk çeyreğinde İstanbul’da sulh hukuk mahkemelerinde açılan davaların yaklaşık yüzde 65’i konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklardan meydana geldi. 2022 yılındaki toplam ev sahibi- kiracı uyuşmazlığı dosya sayısı yılın ilk çeyreğinde aşıldı. 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar birçok kez kavgaya dönüştü. Çocuklar, akrabalar da kavgalara dahil olurken; hem kiracılar hem ev sahipleri farklı farklı yollara da başvurdu. 

Kiracısına milyonlar teklif edenler, evin kapısına zehirli ilaç dökenler, ev sahiplerine ses bombası atanlar bile oldu. Hatta bir konut sahibi kiracısı adına flört uygulamasından hesap açıp kiracısını yıldırmaya çalıştı.

Yalnızca basına yansıyan kiracı-ev sahibi kavgalarının bilançosu açıklandı.

Ev sahipleri ile kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu açıklandı: En az 11 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı!

4 Ocak 2023: Denizli’de alacağının geciktiğini iddia eden konut sahibi, kiracısının kapısına dayandı. Zorla eve girmeye çalışan ve evinin tahliye edilmesini isteyen ev sahibi kiracısına bıçakla saldırdı.

8 Mart 2023: Erzincan’da alacak verecek meselesi sebebiyle konut sahibi ile kiracısı arasında çıkan kavgada kan döküldü. 3 kişinin yaralandığı olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

26 Mart 2023: Samsun’da konut sahibi ile kiracı arasında yaşanan sopalı ve bıçaklı kavgada 8 vatandaş hastanelik oldu.

6 Nisan 2023: Kadıköy’de konut sahibinin kardeşi ile arkadaşından kiracıya ‘evden çık’ dayağında bir kişi hastanelik oldu.

25 Nisan 2023: İstanbul’da kiracısını çıkarmak isteyen konut sahibi, kiracısının kapısına gelerek olay çıkarttı. Konut sahibi ile kiracı karakolluk oldu.

17 Mayıs 2023: Sarıyer’de konut sahibinin oğlu, tartıştığı kiracısını bıçakladı. Ağır yaralanan kiracının hastanede ameliyata alındığı belirtildi.

24 Mayıs 2023: Sultangazi’de konut sahibi ve kiracı arasında yaşanan tartışma, tarafların yakınlarının da kavgaya karışmasıyla büyüdü. Kavgada 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, yaralılardan biri çevredeki okulun bahçesine sığındı.

25 Mayıs 2023: Adana’da bir kişi, konut sahibine borç verdi, ancak geri alamadı. Alacaklı kiracı, konut sahibinin evinin önüne ses bombası attı. Bombacı kaçarken, o anlar kameralarda yer aldı. 

29 Mayıs 2023: Osmancık’ta konut sahibi seçimde görevli kiracısına sandık başında saldırdı. Polislerin müdahale ettiği kavga hastanede sona ereken, taraflar birbirilerinden şikayetçi oldu.

2 Haziran 2023: Muğla Marmaris'te aparttan çıkmayan kiracısının kapısına kimyasal sıvı döktüğü iddia edilen konut sahibi gözaltına alındı. Kimyasal sıvı nedeniyle evdeki 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

13 Haziran 2023: İstanbul Kağıthane’de bir kiracı, kendisini çıkarmak isteyen konut sahibi göğsünden vurdu, adam hayatını kaybetti.

17 Haziran 2023: Kiracı ve konut sahiplerinin kira tartışmalarından biri de Güngören’de yaşandı. İddiaya göre kiraya üç katı zam talep eden konut sahibi ile kiracı arasında sokak ortasında tartışma çıktı.

17 Haziran 2023: Ankara, Altındağ’da kiracısı tarafından pompalı tüfekle vurulan kişi yaşamını yitirdi.

27 Haziran 2023: İstanbul Esenyurt’ta kiracı–konut sahibi tartışması cinayetle sonuçlandı. A.E. babasının kiracısı Nijeryalı kiracıyı öldürdü.

1 Temmuz 2023: Zonguldak’ta 2 kiracı "evi boşaltın" diyen konut sahibini hastanelik olana kadar dövdü ve kaçtı.

5 Temmuz 2023: İstanbul, Küçükçekmece’de konut sahibi–kiracı tartışması kanlı bitti. Konut sahibinin oğlu kiracısını marangoz dükkanında silahla vurdu.

11 Temmuz 2023: Bursa’nın İnegöl ilçesinde, mülk sahibi ile Suriye uyruklu kiracısı arasında borç-alacak sebebiyle tornavida ve demir çubuklu kavga başladı. Çevre esnafın da karıştığı kavgada 5 kişi yaralanırken, Suriye uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.

13 Temmuz 2023: Mersin’de konut sahibi ile kiracı arasında tartışma kavgaya döndü. Kiracı silahla ev sahibini vurdu. 8 kurşun isabet eden konut sahibi yaşamını yitirdi.

15 Temmuz 2023: İzmir’in Balçova ilçesinde kira artışı sebebiyle konut sahibi kiracısını bıçaklayarak yaraladı.

16 Temmuz 2023: Konya’da konut sahibi kiracı kavgası çıktı. Onlarca kişi karıştı. Biri bıçakla yaralanan iki kişi hastanelik oldu.

16 Temmuz 2023: Antalya’da yüzde 25’lik kira artışını düşük bulan konut sahibi ve çocukları, kiracısının evini basarak komaya girene kadar dövdü.

17 Temmuz 2023: Ankara, Sincan’da konut sahibi ile kiracısı arasında kavga çıktı. Taraflar birbirine tornavidalar ile yumruklarla saldırdı.

18 Temmuz 2023: İstanbul’da bir kiracı, 15 senelik konut sahibi tarafından kira artışını karşılayamadığı için silahla vuruldu. Kiracı hayatını kaybetti. 

20 Temmuz 2023: İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde 15 senelik kiracısı Hüseyin Asar’ı telefonla arayan E.D.Ö, kirada artış istedi. Ardından konutun önüne giden mülks sahibi Asar’a tabancayla ateş ederek öldürdü.

24 Temmuz: 2023: Rize’de ev sahibi-kiracı kavgasına yakınlar da dahil oldu. 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

27 Temmuz 2023: İzmir’in Karabağlar ilçesinde konut sahibi ile kiracı kavgasını ayırmak isteyen komşu canından oldu. Kardeşi ‘Vur’ dedi, ağabeyi 14 kez bıçakladı. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

29 Temmuz 2023: İstanbul Kadıköy’de kiracısının kuaför dükkanını tahliye etmesini isteyen mülk sahibi O.K, para karşılığı tahliye teklif etti. Kiracısının teklifi reddetmesi üzerine ise maskeli bir kişi yolladı ve dükkana ateş açtırdı.

7 Ağustos 2023: Sultangazi’de konut sahibi ile kiracı arasında başlayan tartışma kavgaya döndü. İki tarafın yakınlarının da dahil olduğu kavga polisin müdahalesiyle sonlandırıldı. Kavgaya karışan çok sayıda vatandaş gözaltına alındı.

22 Ağustos 2023: Edirne’de ev sahibi F.B. ile kiracı Şükran Sügerli ve eşi Emrah Sügerli arasında tartışma çıktı. Tartışmanın tüfekli, satırlı, baltalı kavgaya dönüşmesi sonrası kiracı Emrah Sügerli ve oğlu Poyraz Sügerli yaralandı.

22 Ağustos 2023: Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kirada oturan aile ile daireyi boşaltmalarını isteyen ev sahibi arasında kavga çıktı. Kavgada üç kişi yaralandı.

Portföyde kaç fon olmalı ?

İnşaat sektöründe güven yine yükseldi!

Deprem uzmanından son dakika Bursa açıklaması: Bursa fay zonu 3-5 milyon yıldır orada! 7.3'lük deprem olur mu?


Geri Dön