Ev sahipleri nereye şikayet edilir? Ev sahipleri hangi konularda şikayet edilebilir?
Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların başında kira artış oranı gelirken, diğer bazı anlaşmazlıklarda kiracılar ev sahibini şikayet etme yoluna gitmektedir. Peki, ev sahipleri nereye ve hangi konularda şikayet edilebilir? İşte hem ev sahiplerinin hem de kiracıların bilmesi gere
Ev sahiplerinin şikayet edildiği konuların başında kira geliri vergisini eksik ödemeleri geliyor. Bu gibi durumlarda ise kira bedelini elden alan ev sahibi kadar, kiracının da sorumlu olup olmadığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte, ev sahiplerinin şikayet edildiği konular, nereye şikayet edildiği ve şikayet edilmemesi için yapılması gerekenler…
EV SAHİPLERİ HANGİ KONULARDA ŞİKAYET EDİLEBİLİR?
Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar kimi zaman şikayet konusu olsa da ev sahibinin şikayet edilebileceği çok fazla bir konu bulunmamaktadır. Ev sahibi kira bedelini haksız olarak yükselttiğinde kiracı bu zammı mahkeme yolu ile iptal ettirebilir. Çünkü kira artış oranı yasal olarak düzenlenmiştir.
Ev sahibinin şikayet edildiği bir diğer konu ise kira gelirinin vergilendirilmemesi durumudur ki bu durum da kiracıyı direkt olarak ilgilendiren bir durum değildir. Fakat, ev sahibinin kira gelir vergisinin ödemesini isteyen kiracı şikayette bulunabilir. Bunun sonucunda da ev sahihi ciddi cezalara çarptırılabilir.
EV SAHİPLERİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?
Kira gelirinin vergisini ödememek için çeşitli yöntemler geliştiren, ev kirasını elde alarak belge veya makbuz vermeyen ev sahipleri maliyeye şikâyet edilebilir. Kira gelirinin vergisini ödemeyen ev sahipleri 444 0 189 numaralı ALO Maliye hattını arayarak şikâyette bulunulabilir.