Kira

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Gündemden düşmeyen konut kiralarına uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte pek çok kişi de kiralara ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Peki 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Gündemden düşmeyen konut kiralarına uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte kira zamlarında da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) dönemine geçildi. 2 senedir yüzde 25 artış yapan kiracılar da şimdi yüzde 65,07 artışla karşı karşıya kaldı.


Hem mülk sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren konular ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Esat Özel resmi X hesabı https://twitter.com/turk_avukat üzerinden kira artışları ile ilgili bir paylaşım yaptı. 


Avukat Esat Özel'in paylaşımı şu şekilde:

 01.07.2024 SONRASI KONUT KİRA ARTIŞINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME POSTU:

- Konut kira artışlarına ilişkin uygulanan kira artışlarına getirilen %25'lik sınırlama 02.07.2024 tarihinde yenilenecek sözleşmelerden başlamak üzere kaldırılmıştır.

- 02.07.2024 tarihi ve devamında yenilenecek konut ve işyeri sözleşmelerinde artış üst sınırı olarak Tüfe uygulanacaktır.
 
- 01.07.2024 tarihinde yenilenecek konut kira sözleşmelerinde %25 geçerli olacaktır.

- Söz konusu kaldırılan "%25 artış sınırlaması" ev sahibine sınırsız artış yapmak ya da yeniden bedel belirleme hakkı vermez.

- Kira bedeli sözleşmenin yenileme ayında yapılmakta olup 1 Temmuz 2024 tarihinde kanun değişti bilgisi ile yeniden kira bedeli belirlenmesi talebi hukuken mümkün değildir.

 

Sarıyer Belediyesi, Uskumruköy'de 213 milyon TL'ye arsa satıyor! 

İzmir'deki kamu arazisine önce imar ve ruhsat sonra özelleştirme! Şehir Plancıları Odası dava açıyor!

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak!