Kent Haberleri

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Tahliye davalarında dava açma süresi içinde arabulucuya gidilmesi zorunlu değil!

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren tahliye davalarında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar doğrultusunda, tahliye davalarında dava açma süresi içinde arabulucuya gidilme zorunluluğu bulunmuyor.

Mülk sahibi ve kiracı arasında açılmakta olan davalar arasında yer alan tahliye davalarında kritik ayrıntı ortaya çıktı. Tahliye davalarında dava açma süresi içinde arabulucuya gidilme zorunluluğu bulunmuyor.

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu sosyal meya hesabı X'ten binlerce ev sahibi ve kiracının gözden kaçırdığı ayrıntıyı tekrar açıkladı. 

Tahliye davaları için, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin vermiş olduğu kadar doğrultusunda dava açma süresi içinde arabuluculuğa gidilmesi zorunluluğu bulunmayıp, dava açma süresinden önce de arabuculuğa gidilebileceği belirtildi.

İşte Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu sosyal meya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

DAVA AÇMA SÜRESİNDEN ÖNCE DE ARABULUCUK SÜRECİ TAMAMLANABİLİR. 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin vermiş olduğu kadar doğrultusunda tahliye davalarında mutlaka dava açma süresi içinde arabuluculuğa gidilmesi zorunluluğu bulunmayıp, dava açma süresinden önce de arabuculuğa gidilebilir.

İstanbul BAM 55. HD
2024/1098 E
2024/847 K

TAHLİYE DAVASI NEDEN AÇILIR?

Ev sahibinin ya da kiracının kurallara ve sorumluluklara uymaması nedeniyle açılan bu davalarda, kiracı tahliye davaları ve kiraya verenden kaynaklanan nedenler üzerine kanunlarda maddeler bulunmakta aynı zamanda dava da bu şekilde yürütülmekte.

Kiracılı ev satın alanlar ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi bu şekilde ilerleyecek! 

Kiracılı ev alırken bu detayları sakın gözden kaçırmayın: Kiracı uzun süre oturabilir! 
Uzayan kira davaları ev sahiplerine maddi, manevi kayıp yaşatıyor: Sulh Hukuk Mahkemelerindeki iş yükü azaltılmalı!