27 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılara flaş haber! Tahliye taahhüdü varsa buna dikkat! 

Ev sahipleri ve kiracılara flaş haber! Tahliye taahhüdü varsa buna dikkat! 

Yüzde 25'lik zam sınırının ardından ev sahipleri ile kiracılar arasında çıkan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Peki tahliye taahhüdü olan kiracı evden çıkarılabilir mi? İşte ayrıntılar...



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira zammı tartışmaları durulmuyor. Yüzde 25'lik zam sınırının ardından ev sahiplerinin oyunları da farklılaştı. 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahipleri ile kiracılar arasındaki zam tartışmasına değindi.

Tamer Heper'e bir okuyucusu, 5 senedir bir dairede kiracı olduğunu belirterek, yüksek kira talebinin ardından yaşananları anlattı. 

Ev sahipleri ve kiracılara flaş haber! Tahliye taahhüdü varsa buna dikkat! 

Okuyucu, ev sahibinin yüksek kira istediğini, kendisinin de makul bir zam ileri sürdüğünü, ancak ev sahibinin bunu kabul etmediğini hatta kendisini tehdit ettiğini belirtti. 

Ardından ev sahibinin daireyi sattığını söylediğini aktaran okuyucu, yeni malikin de kiraları almadığını, kendisini müşkülde bırakmak istediğini dike getirdi. 

"Dava açacağımı söyledim sonra aldı, derken tahliye taahhüdü olduğu gerekçesi ile takip başlattılar. İtiraz ettim, takip durdu ancak bir seneyi geçtiği halde dava da açılmadı" bilgilerini veren okuyucu, konutta oturmayı sürdürdüğünü ancak satışın gerçek olmadığını ileri sürerek, bunu nasıl öğrenebileceğini sordu.

Ev sahipleri ve kiracılara flaş haber! Tahliye taahhüdü varsa buna dikkat! 

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, satış yapılmadıysa bile okuyucunun eline ne geçeceğini sorarak başladı. Heper, "Şu anda yürüyen bir dava yok, takip için itirazın iptali talepli bir dava açılsaydı bir sene içinde açılırdı. Bir sene de geçmiş, bu nedenle tahliyeniz için bir başka yasal girişim de yok yani şu an huzur içindesiniz" diye konuştu. 

Ayrıca, birilerinin malının ne durumda olduğunu araştırmaya çalışmanın gereksiz bir macera olduğunu aktaran Heper, eğer bir dava açılırsa mesela yine yeni malik sıfatı ile bir dava açılacak olursa hakim zaten yeni malikin mülkiyet durumunu tespit için tapu kayıtlarını getirteceğine dikkat çekti. 

İşte bu durumda zaten belgelerin el altında olacağına ve incelenebileceğine vurgu yaptı. 

Ev sahipleri ve kiracılara flaş haber! Tahliye taahhüdü varsa buna dikkat! 

Tamer Heper, eğer eni malik sıfatı ile değil de sizin sahte olacağını ileri sürdüğünüz bir tahliye taahhüdü ortaya çıkması halinde de icra dosyasına ya da gerektiğinde mahkeme dosyasına sunulacağını, bu şekilde yine inceleme imkanı olacağını aktardı. 

Heper, söz konusu yazısını "Eğer bir gün karşınıza bir iddia ile çıkarlarsa o iddiaya ait belgeyi zaten inceleme imkanınız oluşacağından bugünden hangi belge ile karşılaşacağınızı bilmeden bir şeyleri araştırmanın bir faydası yok, hiç kendinizi yormayın" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

İBB’den Şişli’ye zemin altı otoparkı ve futbol sahası!

Elazığ’daki deprem konutları teslim ediliyor!

Ziraat Bankası'ndan düşük faizle konut kredisi müjdesi! 1.6 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?


Geri Dön