Kira

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde buna dikkat! 

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı üzerinden kira sözleşmeleri ile ilgili bir paylaşım yaparak, imzasız sözleşmelere değindi. İşte o paylaşım...

Emlakçılara da yansıyan ev sahibi kiracı kavgaları son 1,5 yıldır zaman zaman şiddet olayları ile zaman zaman da açılan davalarla gündemden düşmüyor.

Yüksek enflasyonu gerekçe gösteren pek çok ev sahibi, 2022 yılından itibaren kira artış oranına getirilen yüzle 25'lik sınırlama nedeniyle mağdur oldukları iddiasıyla mahkemelere başvuruyor. Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları sık sık gündeme gelirken, kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenler de pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

Peki ev sahibi ve kiracı tarafından imzalanan kira sözleşmesinde imzasız sayfa olabilir mi? Kira sözleşmesinde imzasız sayfa olursa ne olur? 

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı https://twitter.com/avtarikcakmak/ üzerinden kira sözleşmeleri ile ilgili bir paylaşım yaparak, imzasız sözleşmelere değindi.

Avukat Tarık Çakmak paylaşımında kira sözleşmesinin ön sayfasında davalının imzası bulunmasa da metin, içerik, anlam ve devam eden maddelerin bir bütünlük taşıması halinde diğer sayfalarda imza zorunluluğu olmadığını belirtti.


Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:

KİRA SÖZLEŞMESİ - İMZASIZ SAYFA

Kira sözleşmesinin ön sayfasında davalının imzası bulunmasa da metin, içerik, anlam ve devam eden maddelerin bir bütünlük taşıması halinde diğer sayfalarda imza zorunluluğu yoktur. 

Yargıtay 6. HD
2015/5279 E
2015/7681 K

KARAR 


"...Dayanak kira sözleşmesinin aslı tek parça olup sözleşmenin ön sayfasında davalının imzası bulunmasa da Yargıtay'ın yerleşmiş kararlarına göre metin, içerik, anlam ve devam eden maddelerin bir bütünlük taşıması kaydıyla birden çok sayfadan oluşan yazılı sözleşmelerin tüm sayfalarının taraflarca imza edilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu nedenle Mahkemece, işin esası incelenerek sonucuna göre bir karar verilmesi gerekirken, uyuşmazlığın yargılamayı gerektirdiği gerekçesiyle davanın reddine karar verilmesi doğru değildir..."

 

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Emlak Konut GYO'dan 2023'te 53.2 milyar TL'lik satış!

2023'te ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmedi, en önemli sorun kira ve aidatlar oldu!