28 / 04 / 2024

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı ise 12 bini aştı. 



Türk inşaat sektörünün elli yıllık yurt dışı serüveninde küresel bir marka haline geldiğini, ortaya koyduğu projeler ile tüm dünyanın güvenini kazanarak sayısız başarılara imza atmaya devam ediyor. Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada. İlk 250 küresel müteahhitlik şirketi arasındaki 40 şirket ile küresel pazardan yüzde 4,5 gibi bir paya sahip.  Yurt dışı müteahhitlik sektörü 2023 yılını, 27,4 milyar dolarlık toplam proje değeri ile kapattı. Böylelikle, geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı 12 bini aştı. 

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından düzenlenen "Ukrayna'nın Yeniden İnşası Forumu", Ukrayna Yeniden İnşadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirildi. 

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

UKRAYNA'DA  301 PROJEYE İMZA ATILDI

TMB Başkanı M. Erdal Eren, “Ukrayna, sektörümüz için güvenilir bir ortak ve özel öneme sahip bir ülkedir. Biliyoruz ki; Ukrayna makamları da benzer güven duygusuyla, bugüne kadar yaklaşık 10 milyar Dolar tutarında toplam 301 projeyi Türk firmaları ile gerçekleştirmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Eren: “Türk müteahhitlik firmaları olarak, ülkenizin ihtiyacı olan her çeşit alt ve üst yapı projesinde yer almaya hazır ve istekli olduğumuzu bir kez daha belirtmekte yarar görüyorum.'' dedi.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat yaptığı konuşmada “Türkiye olarak, en başından beri Ukrayna halkının yanında yer aldıklarını açıkladı. 

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

TÜRK MÜTEAHHİTLER UKRAYNA'DA EN FAZLA PROJE ÜSTLENEN 12. ÜLKE

Türk inşaat sektörünün elli yıllık yurt dışı serüveninde küresel bir marka haline geldiğini, ortaya koyduğu projeler ile tüm dünyanın güvenini kazanarak sayısız başarılara imza attığını belirten Bakan Bolat, “Bu başarıların birçoğunu çok zor şartlar altında çalışarak bileğinin hakkı, alnının teriyle elde etmiştir. Halihazırda Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sıradadır.

İlk 250 küresel müteahhitlik şirketi arasındaki 40 şirketimiz ile küresel pazardan da yüzde 4,5 gibi bir paya sahibiz. Yurt dışı müteahhitlik sektörümüz 2023 yılını, 27,4 milyar dolarlık toplam proje değeri ile kapattı. Böylelikle, geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı 12.000’i aşmış; üstlenilen projelerin toplam değeri ise 502 milyar dolara ulaşmıştır. Dünya üzerinde proje gerçekleştirdiğimiz ülke sayısı ise 2023 sonu itibarıyla 135’e yükselmiştir” dedi.

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

500 BİNDEN FAZLA KONUT HASAR ALDI!

Ukrayna Yeniden İnşadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov, savaş sonrasında altyapının düzeltilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Kubrakov: ''Özel sektör buradaki hasarın giderilmesinde önemli rol üstlenecek. Ukrayna’da 500 binin üstünde konut savaş nedeniyle hasar görmüş durumda.

Evini kaybeden vatandaşlara 110 milyon dolarlık tazminat ödendi. Devlet olarak bu programlarımıza devam edeceğiz. Altyapı anlamında 142 yapı-köprü zarar gördü.

Araştırmalara göre zarar gören altyapının onarılması için 26 milyar dolara ihtiyaç var. Demiryolu altyapısında da 5 milyar dolarlık hasar var. Gerek kendi kaynaklarımızla gerek donör ülkelerin destekleriyle yeniden inşa süreci tamamlanacak.”dedi.

İnşaat sektöründe güven arttı! 

İnşaatçıların Suudi Arabistan'da sözleşme hedefi 10 milyar dolar olacak

İnşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi buldu, vatandaşlardan yorumlar gecikmedi!

Geri Dön