12 / 05 / 2024

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 



Antalya’da emlak işiyle ilgilenen Halit Mert, son günlerde oturum izinleri verilmeyen Rus ve Ukraynalıların Gürcistan’a gittiğine dikkat çekerek, bu durumun piyasayı etkilediğinin altını çizdi. 

"Önceden ev sahipleri ‘Yabancıya verelim, 6 ay ya da 1 yıllık peşin alalım’ diyordu. Ancak oturma izinleri verilmeyince geri dönmeleri nedeniyle kiralarda yüzde 30 oranında düşme var" diye konuşan Halit Mert, konut sahiplerinin kriterleri değiştirdiğini vurguladı. 

Mert, artık konut sahiplerinin ‘Yerli vatandaş olsa da olur. Aylık peşinatlı da olsun, yeter ki evimiz boş kalmasın’ dediklerini aktardı. 

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Bir başka emlakçı Hüseyin Başyiğit de konuyu "Güzel rakamlardan evlerini kiraya verdiklerini düşündüler ama yaşadıkları zarar daha fazla oldu" diyerek değerlendirdi ve bazı sitelerde de abancıya konut vermeme kararı alındığının altını çizdi. 

Konutunu yabancıya kiraya veren ve sonrasında mağdur olan mülk sahibi emekli Erol Boz (56) de konuya ilişkin değerlendirmesinde "1 yıllığına vermiştim yabancıya. 3’üncü ayda çıkıp gittiler. Kirayı alamadık. Eşyalarımızı alıp gitmişler. Kapıyı çilingirle açtık ve fark ettik" ifadelerini kullandı. 

Erol Boz, evini artık kendi vatandaşına vereceğinin altını çizerek, "Yabancıya eşyalı 15 bin liraya vermiştim. Şu anda 8-10 bin liraya vatandaşımıza verdik" şeklinde konuştu. 

Merkez Bankası'ndan faiz kararı sonrası ilk adım! Sadeleşme başladı...

Türkiye'deki fay hatları doğudan batıya harekete geçti! Marmara riskte! 

İstanbul'da plaj ücretleri cep yakıyor! İstanbul'da plaj ücreti ne kadar kaç TL?

Dul ve yetim aylığında son dakika! Temmuz 2023'te zam var mı? Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat!


Geri Dön