28 / 04 / 2024

Ev sahipleri yüksek kiralar için okul sezonunu bekliyor!

Ev sahipleri yüksek kiralar için okul sezonunu bekliyor!

Konutlarda yüzde 25 kira zam sınırına takılmak istemeyen konut sahipleri okul sezonunu bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, birçok kiralık konut boş şekilde dururken, kiraların öğrencilere göre ayarlandığı ve bir senelik peşin ödeme gibi taleplerin de olduğu belirtiliyor.



Okulların açılmasına kısa bir zaman kala kiralık konut piyasasında fiyatlar yine güncellendi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yüzde 25 kira zammı sınırlaması nedeniyle mülk sahipleri konutlarını, kısa dönemli kiracı adayı olan öğrencilere kiralamak için boş tutuyor veya şimdiden yüksek tutarlar talep ederek, korumaya çalışıyor.

Paylaşılan detaylara göre, işte bu sebeple yaz mevsimi olmasına rağmen mega kent İstanbul’da kiralar yükselmeye başladı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan gayrimenkul danışmanı ve İSTOÇ İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç Demir, 1 oda 1 salon tipi konutların mega kent İstanbul’da kiralarının 13-15 bin Türk Lirası seviyelerinden 19-25 bin Türk Lirası seviyelerine yükseldiğini kaydetti.

Şenay Araç Demir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un hemen hemen her ilçesinde kiralarda yaz mevsimine rağmen yüksek bir artışlar yaşandığına değinerek, lüks sitelerde Maslak civarı 3 oda 1 salon tipi konutların kiralarının 60 bin Türk Lirası ile 130 bin Türk Lirası  arasında değiştiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada Boğaz hattı yani Etiler Bebek’te de bu fiyatların 80 bin TL ile 150 bin TL civarında seyrettiğini kaydeden Şenay Araç Demir, orta/ortaüst düzey kesimin yaşadığı Halkalı civarı yeni teslim sitelerde 3 oda 1 salon konutların 40 bin TL ile 65 bin TL arası, Beylikdüzü civarı 3 oda 1 salon konutlar ise 20 bin TL ile 35 bin TL arasında değişen fiyatlarla kiraya verilmek istendiğini söyledi.

Şenay Araç Demir açıklamasında ayrıca mülk sahiplerinin yüzde 25 kira artış sınırlaması nedeniyle konutlarını piyasanın üzerinde kiraya vermeye çalıştıklarını ve verirken de yüksek fiyat verip seneye bu sınırlamanın kalkacağını düşündüklerini söyledi.

Ev sahipleri yüksek kiralar için okul sezonunu bekliyor!

Sıfır konutlar da öğrencilere verilmeye başladı

Yaptığı açıklamada okul sezonunun yaklaşmasının da kiralık konut piyasasını etkilediğine değinen Şenay Araç Demir, geçmişte çok eski konutlar için öğrenciler tercih edilirken şimdi yeni teslim sıfır konutların bile öğrencilere kiralanacağını dile getirdi.

Şenay Araç Demir açıklamasında üniversite tercihlerinin yapılmasından sonra öğrencilerin ev aramaya başlayacaklarını belirterek, 1+1 dairelerin 13-15 bin TL civarında iken şu an 19-25 bin TL arasına çıktığını söyledi. Şenay Araç Demir ayrıca  öğrencilerden bir senelik peşin, kira tahliye taahhütnamesi ve kefil isteyenlerin okul sezonu açılışını gözlediklerini de kaydetti.

Satılık dairelerde de piyasadaki nakit sıkıntısı nedeniyle işlemlerin gerilediğine değinen  İSTOÇ İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, kredilerin verilmemesinin ve vatandaşların elindeki varlıklarını dolar, borsa ve altında değerlendirmesinin de piyasanın durgunlaşmasında etkili olduğunu belirtti.

İş işten geçmeden tapu sahibi olun

Açıklamalarında yatırımcılara tavsiyeler de veren Şenay Araç Demir hiçbir yatırımın gayrimenkul kadar kazandıramayacağını belirterek, dolardaki artışın inşaat malzemelerini ve maliyetlerini yükselteceğini, böylelikle konut fiyatlarının daha da çok artacağını ve evdeki hesabın çarşıya uymayacağını söyledi.

Şenay Araç Demir "Elinizde ne kadar paranız varsa o oranda mutlaka konut, arsa, tarla gibi mülk yatırımlarına yönlendirin ki iş işten geçmeden bir tapunuz olsun" dedi.

Tiny House'lar yeni yaşan trendleri haline dönüşüyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış 5 ayın zirvesinde!

Ucuz ev alayım derken tuzağa düşmeyin! Uzmanlar uyardı: 'Hisseli ev' ilanlarına dikkat!


Geri Dön