Sektörel

Ev ve araba alacaklara uzmanlardan uyarı! Ürünü görmeden sakın kapora yatırmayın!

Dijital platformların yayğınlaşması kolaylık sağlarken dolandırıcılık vakalarını da tetikliyor. Uzmanlar bu tarz uygulamalardan ev ve araba alacakları uyardı.

Dijitalleşmenin yaygınlaşması, büyük veya küçük bütçeli alışverişlerin çevrimiçi platformlardan kolaylıkla gerçekleştirilmesine kapı aralarken, dolandırıcılık vakalarını da son dönemlerde tetikliyor. 

Türkiye'de dolandırıcılık vakalarının ön ödeme gerektiren motorlu taşıt veya ikinci el gayrimenkul alım satımlarında yoğunlaştığını ifade eden Kaporam.Net Kurucusu Ramazan Akay, güvenli ve basit ödeme fırsatı sundukları uygulamalarını hayata geçirdiklerin duyurdu.

Onay mekanizmasına bağlı olarak hayata geçirdikleri ödeme sistemi sayesinde güvenli alışverişin önündeki engelleri ortadan kaldırdıklarını ifade eden Akay, “Alışveriş yapmak, çevrimiçi platformlarla artık daha kolay hale gelirken, istemesek de dolandırıcılık vakaları gün geçtikçe artıyor. Çünkü, insanlar  alacakları ürünü görmeden veya birbirini hiç tanımadan sosyal medya platformlarında, çevrimiçi pazaryerlerinde karşı tarafın vaatlerine inanıp ön ödeme yapabiliyor" dedi.

Böyle durumlarda ürünü beklediği gibi alamayınca ise mağdur olduklarını söyleyen Akay, hatta, böyle bir ürünün aslında hiç olmayabildiğini ve dolandırıcılar tarafından başkalarının varlıklarını satışa çıkarmış da olabileceklerini söyledi. Akay,  "Böylesi dolandırıcılık vakalarının motorlu araçlar veya gayrimenkul  satışlarında gerçekleşmesi ise maddi kaybı üst seviyeye çıkarıyor. Biz de kapora dolandırıcılığını bitirmek ve güvenli alışverişin önünü açmak için kurduğumuz sistemle sektörde devrim niteliğinde bir adım attık" dedi.

“KULLANICILARIN İKİNCİ EL ALIŞVERİŞ DENEYİMİNİ GÜVENLE TAMAMLAMALARINI SAĞLIYORUZ"

Geliştirdikleri ödeme yöntemi ile arsa, ev ve araba gibi büyük değerlere sahip alımlarda talep edilen kaporanın yatırılması sürecindeki güven sorununu çözdüklerine dikkati çeken Akay, “İkinci el alışveriş deneyimini şeffaflaştırarak alıcılar ve satıcılar arasında güven bağı oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

İlk etapta herhangi bir şekilde alışveriş yapmak konusunda anlaşan kullanıcıların platforma üye olması gerektiğini belirten Akay, "Alıcı, ürünü eksiksiz teslim aldığında ödemenin gerçekleştirilmesi için uygulamamız üzerinden onay veriyor ve para diğer kullanıcıya aktarılıyor" diye ifade etti.

Yani kullanıcıların, doğrudan kendi banka hesapları yerine kendilerini tercih ederek dolandırılma olasılığının ortadan kaldırıldığını söyleyen Akay, "Şu anda anlaşmalı olduğumuz dört banka mevcut. Bu bankalarda hesabı olan kullanıcılar, havale şeklinde de ödeme gerçekleştirirken, EFT-FAST işlemi ise tüm bankalardan gerçekleştirilebiliyor. Öte yandan farklı işletim sistemleriyle çalışan cihazlara göre geliştirdiğimiz uygulamamızla herkes için geniş bir erişim imkânı tanıyoruz. Yatırımcılara ise alışverişlerini saniyeler içinde, güvenli ve keyifli bir şekilde tamamlamak kalıyor" diye konuştu.

Yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı!

KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de sona yaklaşıldı! Dev proje 2024 Şubat'ta teslim!

Konya'da 116 adet arsa ile arazi satışa sunuldu! İhalesi 4 Aralık'ta!