15 / 05 / 2024

Evcil hayvanına çip taktıramayanlar dikkat! Bakanlıktan yeni açıklama geldi

Evcil hayvanına çip taktıramayanlar dikkat! Bakanlıktan yeni açıklama geldi

Evcil hayvanına çok taktıramayanlar bu haber sizi ilgilendiriyor. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlar için getirilen mikroçip uygulamasıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı önemli bir açıklama yaptı.



ÇİPİ TAKTIRAMAYAN BAŞVURU YAPARSA CEZA VERİLMEYECEK

İşte yaşanan bu sıkıntılardan kaynaklı şikayetlerin yoğunlaşması üzerine konuyla ilgili yeni bir karar alan Tarım ve Orman Bakanlığı, konuyla ilgili yeni bir açıklama daha yaptı.

Bakanlık açıklamasında, kendilerinden kaynaklanmayan sıkıntılar nedeniyle çip taktıramayan hayvan sahiplerinin, 31 Aralık 2022 tarihine kadar bulundukları il ya da ilçe Tarım Müdürlükleri’ne müracaat ederek, beyanname vermeleri halinde cezai işleme maruz kalmayacaklarını bildirdi.

6 AYDAN KÜÇÜK HAYVANLAR İÇİN 31 ARALIK ŞARTI GEÇERLİ DEĞİL

Bakanlık açıklamasında, ayrıca, henüz 6 aydan küçük olan hayvanların ise 31 Aralık sonrası kimliklendirilerek kayıt altına alınabileceğini bildirdi.

Karar gereği, 31 Aralık 2022 tarihine kadar kedi, köpek ve gelinciklerine çip taktırmayanlara 5199 sayılı kanun gereği para cezası uygulanacağı bildirilmişti.

Uygulanacak para cezası ise 3 bin 642 lira olarak belirlenmişti.

Hayvan sahiplerinin yaşadığı bir diğer sıkıntı ise çip fiyatlarının değişkenliği.

Büyük şehirlerdeki veterinerlerde çip ücreti 300 liradan başlarken, özellikle birden fazla hayvanı olanlar için bu rakamlar sorun teşkil ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön