13 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı alanlara müjde: Artık sigorta+maaş desteği sunulacak

Evde bakım maaşı alanlara müjde: Artık sigorta+maaş desteği sunulacak

Türkiye'de engelli bireylere istihdam sağlamak ve topluma dahil etmek için önemli bir destek programı başlatıldı. Ev istihdamına destek amacıyla planlanan bu destek programı başlatılacak. Engellilerin iş dünyasına atılmalarını sağlayan bu program kariyer alanında da büyük fırsat sunmakta.



Ülkemizde sosyal hizmetler alanında önemli bir dönüşümün kapıları aralanıyor. 12. Kalkınma Planı çerçevesinde, uzun vadeli bakım finansman modelinin geliştirilip uygulanması planlanıyor. Bu çerçevede, engelli bireylere evde bakım hizmeti sunan kişilerin sosyal güvenlik sistemi içerisine dahil edilmesi planlanıyor. Bu evde istihdamı teşvik eden önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. İşte engelli bireylere sağlanan bu istihdamla ilgili detaylar...

Evde bakım aylığı alanlara özel bakım finansman modeli

Plana göre sosyal güvenlik sistemi içinde yer alacak olan bir bakım finansman modeli geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yapılacaktır. Bu model, ülkenin benzersiz koşullarını dikkate alarak sürdürülebilir ve uzun vadeli bir yaklaşımı benimseyecektir. Bu amaç doğrultusunda, mevcut durum analizi, ihtiyaç analizi ve uygulanması için gerekli olan mevzuat düzenlemeleri gibi temel çalışmalar yürütülecektir. 

Gündüzlü bakım hizmetlerinin etkin bir şekilde devreye alınması ve tüm ülke geneline yaygınlaştırılması planlanmaktadır. Bu çerçevede, engellilere evde bakım hizmeti sunan kişilerin desteklenmesi amacıyla engellilere yönelik geçici misafir bakım hizmetinin kapasitesi artırılarak daha geniş bir kesime ulaştırılacaktır. Aynı zamanda evde bakıma yönelik destek hizmetleri çeşitlendirilerek daha fazla ihtiyaç sahibi kişiye erişilmesi hedeflenmektedir.

 Evde bakım maaşı alanlara müjde: Artık sigorta+maaş desteği sunulacak

İstihdam kolaylığı 

Engelli işçi istihdamını güçlendirmeye yönelik plana göre işe alım ve işyerinde çalışma süreçleri, danışmanlık, rehberlik, iş başı eğitim ve mesleki rehberlik hizmetlerinin etkinliği ve yaygınlığı artırılacaktır. Bu plan çerçevesinde Türkiye'de destekli istihdamın hukuki altyapısı oluşturularak destekli istihdam, bir istihdam modeli olarak uygulanacaktır.

Engelli bireylerin istihdamını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla iş öncesi, iş sırası ve iş sonrası süreçlerde bir iş ve meslek danışmanı tarafından desteklenen bir modelin mevzuat ve personel altyapısı oluşturulacaktır. Aynı zamanda destekli istihdam uygulamalarını daha yaygın hale getirmek amacıyla pilot projeler yürütülecektir.

Ödemelerde son dakika müjdesi! Zamlar tek tek hesaplandı: 2024 Ocak ayında 65 yaş, Evde Bakım, dul ve yetim...

Evde bakım maaşı Ocak 2024 zammı az önce hesaplandı! İşte hesaplara yatırılacak o paralar!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak 2024 müjdesi! Peş peşe zamlar açıklandı, rakamlar buz kestirdi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön