04 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı Ocak 2024 zammı az önce hesaplandı! İşte hesaplara yatırılacak o paralar!

Evde bakım maaşı Ocak 2024 zammı az önce hesaplandı! İşte hesaplara yatırılacak o paralar!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan sosyal yardım ödemelerinin 2024 yılının Ocak ayında hangi oranda artacağı ile ilgili hesaplamalar yapılıyor. Peki Ocak 2024 evde bakım paralarına ne kadar zam gelecek?



Ekim ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı pek çok sosyal yardım ödemesini vatandaşların hesaplarına peş peşe yatırdı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşlarının ve diğer sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin hesaplara yatırılmasından sonra ocak ayında sosyal yardım ödemelerinin hangi oranda zamlanacağı ve güncel tutarların ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Peki evde bakım maaşı Ocak 2024 zammı ne kadar olacak? Evde bakım paralarına ne kadar zam gelecek? İşte pek çok kişinin yüzünü güldüren evde bakım maaşları Ocak 2024 zam hesaplaması...

Evde bakım maaşı Ocak 2024 zammı az önce hesaplandı! İşte hesaplara yatırılacak o paralar!

AİLE BAKANLIĞI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ ZAMMI 2023

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine her sene ocak ve temmuz ayında zam yapıyor. 

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu sosyal yardım ödemelerindeki artış belirlenirken memur maaş katsayısı belirleyici oluyor. Yine aktarılan bilgilere göre, bu yılın Temmuz ayında memur maaş zammının netlik kazanmasından sonra hesaplara 4 bin 336 lira şeklinde yatırılan  evde bakım maaşları 5 bin 97 liraya çıkmıştı.

Yine aktarılan detaylara göre, 2024 yılının Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda artacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan resmen duyurmuştu. Pek çok kişinin yüzünü güldüren sosyal yardımlarda da yüzde 50'ye yakın bir artış yapılırsa, evde bakım maaşları 7 bin TL'nin üzerine çıkabilir. 

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, Türkiye İstatistik Kurumu'nun önümüzdeki aylarda resmen açıklayacağı enflasyon rakamları memur maaşları için belirleyici olacağı için sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da enflasyon rakamlarını merakla bekleyecek.

TOKİ'den bu ile 304 konutluk yeni proje geliyor! 

SON DAKİKA! Malatya'da 3.5 büyüklüğünde deprem!

Hatay'da 246 bin depremzede hak sahipliği başvurusu yaptı!


Geri Dön