03 / 05 / 2024

Ocak 2024 evde bakım maaşı zamları tek tek hesaplandı! Hesaplara işte tam bu kadar yatırılacak! 

Ocak 2024 evde bakım maaşı zamları tek tek hesaplandı! Hesaplara işte tam bu kadar yatırılacak! 

Pek çok kişinin geçimine katkı sağlayan evde bakım maaşlarına ne kadar zam gelecek? Ocak 2024 evde bakım maaşı zamları tek tek hesaplandı. İşte hesaplara yatırılacak olan o paralar...



Ekim ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı pek çok sosyal yardım ödemesini vatandaşların hesaplarına yatırıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre evde bakım maaşlarının, yaşlı ve engelli maaşlarının, aile destek paketi ödemelerinin ve diğer sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin hesaplara yatırılmasının ardından 2024 yılının Ocak ayında sosyal yardım ödemelerine ne kadar zam yapılacağı da bu ödemelerden faydalanan vatandaşlar tarafından arama motorlarında sık sık araştırılıyor.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan evde bakım maaşlarına ne kadar zam geleceği merak ediliyor. Ocak 2024 evde bakım maaşı zamları tek tek hesaplandı. İşte hesaplara yatırılacak o paralar...

Ocak 2024 evde bakım maaşı zamları tek tek hesaplandı! Hesaplara işte tam bu kadar yatırılacak! 

OCAK 2024 SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ ZAMMI 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine her sene ocak ve temmuz ayında olacak şekilde iki kez zam yapıyor.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu sosyal yardım ödemelerindeki artışlar tek tek hesaplanırken, bu zamlarda memur maaş katsayısı da belirleyici oluyor. Paylaşılan bilgiye göre, bu yılın Temmuz ayında memur maaş zammının netlik kazanmasından sonra hak sahibi vatandaşlara 4 bin 336 lira şeklinde ödenen evde bakım maaşları 5 bin 97 TL'ye çıkmıştı.

2024 yılının Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 50'ye yakın oranda zam yapılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından müjdelenmişti. Pek çok kişinin cebini rahatlatan sosyal yardımlarda da yüzde 50'ye yakın bir artış yapılırsa, evde bakım maaşları 7 bin TL'nin üzerine çıkabilir.

Yine paylaşılan bilgilere göre, Türkiye İstatistik Kurumu'nun önümüzdeki aylarda açıklayacağı ve pek çok kişinin de nefesini tutup beklediği enflasyon rakamları memur maaşları için belirleyici olacağı için sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlar da enflasyon rakamlarını merakla bekleyecek.
 

TOKİ Muğla projesinde son dakika! 546 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Erzincan projesi için geri sayım başladı! 

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlar hemen PTT'ye koşun! Tam 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak!


Geri Dön