01 / 05 / 2024

Evde Bakım maaşı almak için hangi şartlar isteniyor? Evde Bakım Maaşı ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar

Evde Bakım maaşı almak için hangi şartlar isteniyor? Evde Bakım Maaşı ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan evde bakım maaşı ödemelerinin Mart 2023 tarihinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Evde bakım maaşı alanlar ise ödemelerin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığını öğrenmek için e-Devlet'in



Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası kullanılabiliyor. Bu sayfa üzerinden ödeme bilgileri sorgulanarak ödemenin hesaba yatıp yatmadığı kontrol edilebiliyor.

Evde bakım maaşı, engelli ya da yaşlı bireylerin evlerinde bakımını sağlayan kişilere ödenen bir maaştır. Bu maaşın ödenmesi için başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yapılabiliyor. Evde bakım maaşı, kişinin yaşına, sağlık durumuna ve ihtiyacına göre belirleniyor.

Evde bakım maaşı ödemelerinin hangi illere ne zaman yapılacağı konusunda detaylı bilgi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanmaktadır.

Evde Bakım maaşı almak için hangi şartlar isteniyor? Evde Bakım Maaşı ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Mart ayının da ortalarına gelinmesi ile beraber vatandaşlara yatırılan evde bakım maaşı sorgulama işlemleri başladı. Evde bakım parasından yararlanan vatandaşlar, ödemelerin hangi illere yapıldığını merak ediyorlar. Bu devlet desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15-31 tarihleri arasında hesaplara yatırılıyor ve e-Devlet veya SMS aracılığıyla sorgulanabiliyor.

Mart ayı ödemelerinin de 15 Mart Çarşamba gününden itibaren hesaplara yatması bekleniyor. Ancak, resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç engelli ve yaşlı bireylerin evlerinde sağlık hizmetleri alması için verilen bir destektir. Bu maaş, kişinin ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna göre belirleniyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön