14 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatırılacak? Evde bakım parası 9 Mayıs 2023 sorgulama

Evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatırılacak? Evde bakım parası 9 Mayıs 2023 sorgulama

Pek çok kişi evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatırılacak? gibi sorularının yanıtlarını merak ediyor ve araştırıyor. İşte evde bakım parası 9 Mayıs 2023 sorgulama...



EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK MAYIS 2023?

Fotomaç'ta yer alan habere göre, engellinin vasisi ya da bakımını yürüten aile veya akrabasına ödenen engelli maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Yatırılma tarihlerinin şehirlere göre farklılık göstermesiyle beraber Mayıs ayı evde bakım maaşının henüz hesaplara yatmadığını söyleyebiliriz.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeniyor.

Evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatırılacak? Evde bakım parası 9 Mayıs 2023 sorgulama

Verilen detaylara göre,evde Bakım aylığı ödemelerini E-Devlet kapısı üzerinden ya da SMS yoluyla sorgulamanız mümkün. Aktarılan bilgiye göre, e-Devlet üzerinden evde bakım maaşını sorgulamak isteyen kişilerin takip etmesi gereken adımları şu şekilde:

- Öncelikle TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanıp giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın.

-Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşacaksınız.

-Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alıyor.


SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA DETAYLARI

Yine verilen bilgilere göre, evde bakım aylığı alanlar sorgulama için kısa mesaj da kullanabiliyor. Bunun için sorgulama yapmak isteyen kişinin izlemesi gereken adımlar şu şekilde açıklandı:

-Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının kısa mesaj kısmına BAKIYE yazarak, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabiliyor.

-Söz konusu bu mesaj kapsamında 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Altının Efendisi İslam Memiş'ten son dakika açıklaması! Gram altını bırakın hemen bu yatırıma bakın! 

Temmuz 2023 emekli maaşı hesaplamalarında son dakika! Emekli maaşları ne kadar olacak, maaşlara yüzde kaç zam gelecek?

Ev almayı düşünenler aman dikkat! Tapuyu dikkatlice incelemeden sakın bunu yapmayın!


Yine verilen detaylara göre, 2022'de 3 bin 336 TL olarak şeklinde verilen evde bakım aylığı 2023 yılında yeni zamlı tutarıyla birlikte 4 bin 336 liraya çıktı.


Geri Dön