24 / 07 / 2024

Evde bakım maaşı zammı belli oldu mu? Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2023?

Evde bakım maaşı zammı belli oldu mu? Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2023?

Evde bakım maaşına ne kadar dair zam yapılacağı büyük bir ilgi ile takip ediliyor. İşte 2023 evde bakım maaşı detayları!




2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında yapılan zammından sonra Evde bakım maaşı ödemeleri aylık 3 bin 336 TL olarak hesaplara aktarılıyordu. Yeni asgari ücret 8 bin 506 TL oldu. Evde bakım maaşına yüzde 10 zam gelirse 3699 TL, yüzde 20 zam gelirse 4 bin 3 TL, yüzde 30 zam uygulanırsa 4 bin 336 TL, yüzde 40 zam ile de 4 bin 670 TL olacak.

EVDE BAKIM MAAŞI AYIN KAÇINDA YATIYOR?

Evde bakım parası her ayın 15'inde ve takip eden günlerinde yatmaktadır. Ocak ayı ödemelerinin de 15 Ocak tarihinde başlayacağı düşünülüyor.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj kısmından BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz durumunda 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınmaktadır.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini kolaylıkla yapabilirler. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında yer alır.

O zincir marketten vatandaşların cebini düşünen hareket! 1000 üründe fiyatlar sabitlendi! İşte detaylar!

Araç sahipleri yandı! Bugünden sonra bunu yapanlara 20 bin TL ceza kesilecek!

Ziraat Bankası ve Halk Bank açıkladı! Yüzde 55 zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön