06 / 05 / 2024

Evde bakım maaşları yattı mı? Ödemeler ne zaman yatacak? 2022 Evde bakım maaşı sorgulama!

Evde bakım maaşları yattı mı? Ödemeler ne zaman yatacak? 2022 Evde bakım maaşı sorgulama!

Birçok vatandaş evde bakım maaş anketi ekranını izliyor. İlçe Aile ve Sosyal Kurulu, engelli vatandaşlara ve ailelerine maddi destek sağlamak için aylık evde bakım ücreti öder. Peki 2022 Evde Bakım maaşları yattı mı? İşte ayrıntılar...



EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım ücreti 15 Eylül'de ödenmeye başlandı. Ödemeler ay sonuna kadar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ağır engelli vatandaşlara ve bakıma muhtaç ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla bu ay evde bakım hesaplarına toplam 1 milyar 849 milyon lira yatırmaya başladıklarını açıkladı ve şunları söyledi: 

"Her ay düzenli bir şekilde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımı işlemlerinin takip edildiği elektronik bilgi sistemini bütünleşik sisteme entegre ettik. Ödemelerimizi şeffaf ve hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan yeni sistem üzerinden yapıyoruz. Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL 'Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 554 bin vatandaşımız 'Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor"

Evde bakım maaşları yattı mı? Ödemeler ne zaman yatacak? 2022 Evde bakım maaşı sorgulama!

Bakanlık olarak engelli vatandaşların eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmak için çalıştıklarını açıklayan Yanık, "Hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Bu yapacağımız ödemeyle birlikte bu yılın ilk 8 aylık döneminde ortalama 544 bin kişiye toplamda 11 milyar 353 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nda bulunuyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Evde bakım maaşları yattı mı? Ödemeler ne zaman yatacak? 2022 Evde bakım maaşı sorgulama!

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

 Sisteme kayıtlı vatandaşlar şifrelerini ve T.C. kodlarını talep edebilirler.

Doların yıl sonunda göreceği rakam! 19 değil 21 değil o rakamı görecek! Acele edin, hemen siz de bakın!
Dolar pazartesi bu kadar olacak! Analistler art arda açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!
Altın 1 Ekim'de bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakıp, kuyumcuya koşun!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön