28 / 04 / 2024

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşları eylül ayı sorgulaması son günlerin en çok aratılan konularından biri. Perki evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar…



Evde bakım maaşı yatan iller hangisi? 9 Eylül 2022 Evde bakım maaşı yattı mı? Hangi illerde yatırıldı?

Evde bakım maaşı yatan iller arama motorlarında son zamanlarda en çok aranan konular arasında. Evinde yaşlı, ağır hasta ya da engelli bireylere bakmak ile yükümlü olan kişiler devlet tarafından verilen bu ödeneklerden yararlanmakta.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİSİ?

2022 yılı eylül ayı evde bakım maaşı ödemelerinin henüz hesaplara yatımı gerçekleşmedi.

Evde bakım yardımı ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile her ayın 15'i ile 30'u arasında ödenmekte. Bu kapsam dahilinde il il gerçekleştirilecek olan evde bakım yardımı ödemeleri 15 Eylül'de başlayacak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını kontrol etmek için SMS ya da e-Devlet sisteminden yararlanabilirsiniz.

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" butonundan evde bakım aylığı bakılabilmekte.

Sisteme kayıtlı olan kişiler, şifreleri ve T. C. kimlik numaraları ile sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunmakta.

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulamalarını yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası eli ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS göndererek bakiye takibi yapabilirler.

Mesaj göndermeniz dahilinde bir SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön