29 / 04 / 2024

Evde bakım parası yattı mı? Evde bakım parası yatan iller Ekim 2022!

Evde bakım parası yattı mı? Evde bakım parası yatan iller Ekim 2022!

Yüz binler ce engelli vatandaşın ve ailelerinin beklemiş olduğu evde bakım maaşları ile ilgili son bir gelişme yaşandı. Peki, ekim ayı evde bakım maaşları yattı mı? İşte detaylar…



EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım ücreti her ayın 15’inde hesaplara yatmaya başlar. Yapılacak olan ödemeler ise ay sonuna kadar devam eder. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ağır şekilde engelli vatandaşlara ve bakıma muhtaç hanelere maddi destek sağlamak amacı ile bu ay evde bakım hesaplarına toplam olarak 1 milyar 849 milyon TL yatırmaya başladıklarını bildirdi ve şu açıklamaları kullandı: 

"Her ay düzenli bir biçimde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırmış olduğumuz evde bakım maaşı işlemlerinin takip edilmiş olduğu elektronik bilgi sistemi ile bütünleşik sistemi entegre ettik. Yaptığımız ödemelerimizi şeffaf ve hızlı bir biçimde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını veren yeni sistem üzerinden yapmaktayız. Bu kapsam bütününde bakıma ihtiyacı olan ağır engelli kişiler ve ailelerine ekonomik destek vermek amacı ile bu ay toplam 1 milyar 849 milyon lira 'Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başlamış bulunuyoruz. Bu ay 554 bin vatandaşımız ise 'Evde Bakım Yardımı'ndan faydalanıyor."

Bakanlık olarak da engelli kişilerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel kişilik haklarına tam olarak ulaşmak için çaba sarf ettiklerini açıklayan Yanık, "Hak temelli bir bakış açısı ile politikalar geliştirmekteyiz. Bu yapacağımız ödeme ile birlikte bu senenin ilk sekiz aylık döneminde ortalama olarak 544 bin kişiye toplamda 11 milyar 353 milyon lira Evde Bakım Yardımı'nda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Bahsi geçen sisteme kayıtlı kişiler, şifrelerini ve T.C. kodlarını talep edebilirler.

Evde bakım parası yattı mı? Evde bakım parası yatan iller Ekim 2022!


Geri Dön