29 / 04 / 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere müjde! Kira yardımları artıyor!

Evi kentsel dönüşüme girenlere müjde! Kira yardımları artıyor!

Riskli yapıların dönüşümü için yatırım değeri 110 milyar TL olan 330 bin konut ve sosyal binaların yapımı devam ederken, kira yardımlarında da yükseliş bekleniyor. Hak sahiplerine 2021’de ödenen toplam 1 milyar TL'lik kira yardımı, bu yıl 1,2 milyar TL'ye yükselecek. 



Türkiye’de son 10 senede depreme dayanıksız 2,8 milyon konut yenilenirken, riski yapıların dönüşüm çalışmalarına da hız kesmeden devam ediliyor. 

Evi kentsel dönüşüme girenlere müjde! Kira yardımları artıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, yurt genelinde yatırım değeri 110 milyar TL olan 330 bin dönüşüm ve sosyal konutun inşası sürüyor. Bu dönüşümün 130 bininin yapıldığı İstanbul’da Pendik’ten, Gaziosmanpaşa’ya, Esenler’den Üsküdar’a kadar pek çok ilçede riskli olduğu tespit edilen konutlarda yenileme çalışması var. Kentsel dönüşümde çalışmalar hız kazanırken, konutları yıkılan hak sahiplerinin de mağdur olmasına engel olunuyor. Riskli binasından çıkmayı kabul eden ve konut kentsel dönüşüme veren hak sahipleri ve kiracıların, inşaat süresince başka bir evde yaşaması için devletten kira yardımı alabiliyor. 

 


Geri Dön